Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Forever Young

Igår fick man uppleva 80-talet igen, alla vi som fortfarande är "25 år" var där och väntade på våra gamla popidoler. Vi stog snällt utan att trängas men lite rebelliska var vi, för åter igen fick jag smuggla in kameran och den här gången var det inte lika lätt. Vi blev stoppade i entrén och dom genomsökte ryggsäcken noga och upptäckte kameran och fick inte komma in, men vi kom på ett nytt sätt att få in den. Jag kan bara avslöja att ungdomens erfarnehet i bakhuvudet var till hjälp, då man smugglade in sprit, smet in på danser fast man var för ung eller när pengarna tröt och man plankade in. Hur som helst så fick jag in kameran. Men funderar på att köpa en liten men väldigt bra kompaktkamera som ser helt enkel ut, så vakterna släpper in den utan problem, är den nån som har ett tips på vilken jag ska köpa?

Stort jublel blev det när Ultravox klev in på scen, men vad snopna vi blev, dom såg ju gamla ut..... vi som fortfarande ser ut som 25:)))

Dom här bilderna var svår att ta, det stog två vakter och spanade ut på publiken hela tiden och jag fick försöka smyg ta blider skymd av andra.

Sen kom höjdpunkten på kvällen Lustans Lakejer, här var det lättare att ta bilder men jag fotade bara ett tag, jag ville bara vara där och njuta av musiken också.

Åhh vad bra Johan Kinde var......

Eftersom vi gick ut på stan en sväng innan Alpaville och Human League spelade så orkade jag inte smuggla in kameran igen.

 

 

Inlagt 2010-08-14 12:37 | Läst 3039 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Riktigt bra bilder ju.
Svar från Mari Lidström 2010-08-14 13:10
Kul att du gillade bilderna! Jag tycker om att fota på konserter, det är så häftigt med belysningen och röken mm, så jag lider verkligen av att man inte får ta in systemkameror.
Riktigt snygga konsertbilder och jag är imponerad att du fick med kameran, själv smugglade jag tydligen alldeles för sällan i ungdomen.. ;)
Svar från Mari Lidström 2010-08-14 17:37
Träning ger färdighet, men det är lite stressigt att hålla på med smuggling.
Tack för din fina kommentar om mina bilder.
Hej Mari!
Vilka härliga bilder. Och särskilt de på Johan Kinde - ursnygga!
Både jag och min sötnos bestämde oss för att vara vänliga att lämna kamerorna hemma, särskilt med tanke på våra icke-fotograferande vänner. Man får en sådan där frånvarande närvaro när fotograferingsintresset griper tag i en. :)
Ett helt läckert pätlband av grupper med massor av kul musik. Kanske hade det räckt med att få höra gruppernas top 5-hits. Då hade upplägget blivit ännu mer intensivt med ett häftigare tempo.
Jag hittade "försäljningshörnan" med massor av alldeles nypressade vinyl-plattor som jag bara var tvungen att ha. Köp 5, betala för 4 och inte särskilt höga priser. Tur att jag inte hade med mig visakortet, för då hade kvällen blivit väldig dyr för min del.
Igen, ursnygga Kinde-bilder.
Vänligen
Nonn
Svar från Mari Lidström 2010-08-14 18:46
Ja man glömmer lätt tid och rum när fotointresset griper tag i en. Vi missade tyvärr vinylförsäljningen annars hade nog vi också släpat hem några, för spelar faktiskt våra gamla vinylskivor ibland.

Ikväll ska vi till Åbryggan men kameran får då stanna hemma, det känns ganska stressigt att försöka smuggla in den och misslyckats man så måste man ju gå hem med den.

Ha det bra!
Mari
Lotta var också där i går kväll/natt, hörde ett jämmer från henne när hon gick upp tidigt i morse för att åka på kattutställning och jag tror inte hon kände sig som 25 år när hon klev upp :-)

Du är duktig på att smuggla in kameran på konserter. Väldigt fina bilder.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2010-08-14 18:53
Det är inte lätt när en själ på 25 år måste släpa runt på en gammal kropp;) jag kände mig som 65 år när jag kom igår natt, ryggen värkte, bena var stumma och nacke stel. Men ikväll ska själen pina kroppen igen, vi ska ut på stan och sen till Åbryggan men ikväll får kameran stanna hemma.

/Mari
Så de ändrar på spelordningen mellan de olika festivalsdagarna? Jag var på den första i Linköping förra fredagen.
Då framträdde de i följande ordning:
Jacob Hellman > Howard Jones > Lustans Lakejer > Reeperbahn > Alphaville > Ultravox.
En trevlig kväll var det i alla fall.
Svar från Mari Lidström 2010-08-20 21:57
Dom verkar vilja variera sig: Det var verkligen en trevlig kväll-

/Mari
Svar från Mari Lidström 2010-08-20 21:57
Dom verkar vilja variera sig: Det var verkligen en trevlig kväll-

/Mari
Jag hade inga problem med att ta in kameran i E-tuna, bra med en dubbla bottnar i ryggan... :)
Svar från Mari Lidström 2010-08-20 22:00
Precis vad jag tänkte på efter den kvällen:) Ska nog köpa nog även en mindre kamera, för i maj ska vi till Globen och se The Wall med Roger Waters och jag törs inte riskera att jag inte kommer in då.

/Mari