Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Försvarets Flygdag 2022

I lördags följde jag med till Uppsala för att få se och fotografera flygplan mm. Jag var väldigt tveksam till följa med, jag har inget större intresse av flyg eller militären, men i sista stund så  bestämde jag mig för att åka.

Det var en kompis till oss som styrde upp resan, vi skulle åka kl 06:00 och vara framme 07:30. Vi skulle ta med all mat och dricka, stolar att sitta på. Vilken tur att han styrde upp det, för vi kom in snabbt och fint, fick en parkering nära området. Vi fick bra platser att sitta på och jag fick en plats längst fram. Under förmiddagen vällde det in folk så det var hur långa köer som helst till all matförsäljningen. Vi kände oss klara vid ca 13:00, vi kom lätt ut från området och fick köa i ca 30 min i Uppsala. Väl hemma läste vi att det kommit 150 000 personer dit, att man fått köa i ca 3-5 timmar för att ta sig ut från området, då insåg vi vilket flyt vi har haft. Den kompisen får gärna vara vår reseledare på fler utflykter.

Helikopter 16

Helikopter 5B

Transportflygplan TP84

Det var en uppvisning av brandbekämpning med helikopter och flyg.

Midnight Hawks. Finnish Air Force. Vilken uppvisning, dess piloter kan verkligen flyga

Det fanns både flygplan och helikoptrar som stod på marken, endel fick man gå in i men det var väldigt låna köer.

Inlagt 2022-08-31 18:02 | Läst 1297 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
När Putin knackar på din dörr blir du säkert mer intresserad, men då är det nog för sent.
Utomordentligt fina flygbilder! Och grattis till ett väl fungerande besök, hälsningar/ Björn
Svar från Mari Lidström 2022-09-02 18:34
Tack så mycket! Det är verkligen skönt när flyter på utan några problem. Mvh Mari
Visst är det bra när någon styr upp en utflykt så där och det dessutom fungerar perfekt. Då rä det ju dessutom värt att stiga upp tidigt. Jag gillar dina helikopterbilder. Den första ser ju ut att vara på väg ner i backen nästan.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2022-09-02 18:37
Det är skönt att bara glida med när någon annat ordnar allt och dessutom gör det väldigt bra. Piloterna kunde verkligen styra sina helikoptrar och flygplan, man blev imponerad på deras skicklighet. Mvh Mari