Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Fröslunda i Eskilstuna

Det är ett område som byggdes på 1950-talet eftersom man behövde arbetskraft till Vilsta industriområde. Nu är området klassat som ett utsatt område och det har skett endel skjutningar där. Själv tycker jag att Fröslunda är ett fint område med mycket gröna ytor, det finns fortfarande ett levande centrum med frisör, cafe, mataffär mm. Så det är synd att det har blivit lite för mycket problem.

Vi var 4 st från Eskilstuna Fotoklubb som åkte dit en kväll för att fotografera det fina i området.

När man åker förbi området så möts man av den här entrén, inte så lockande. Men går man bara in så upptäcker man snart all grönska.

Staty, Faun och Nymf av Göran Strååt. I bakgrunden det högsta huset i Fröslunda.

När man byggde området så har man sparat väldigt mycket tallar och andra träd, så man upplever att huset ligger i en tallskog. Det finns mycket gröna ytor i området och lekplatserna är inbäddade i grönska.

En av alla gamla fina balkonger.

Vi fick en trevlig kväll där med många fina samtal med dom boende. 

Inlagt 2023-06-01 11:56 | Läst 793 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint reportage detta! Området är väl tidstypiskt i en positiv mening, man satsade på "hus i park" översatt till svenska, "hus i ursprunglig vegetation". 1% av byggkostnaderna gick till konstnärlig utsmyckning. Områdena planerades med skola, butiker mm, enligt Wikipedia fanns här t o m bankkontor.

Problemen beror knappast på områdets utformning eller kvalitéer!
Svar från Mari Lidström 2023-06-06 20:10
Tack! Egentligen borde det här området vara väldigt populärt, eftersom det är ett vackert område. Det är gångavstånd till centrum, badstrand och ett naturreservat. Hälsningar! Mari