Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Full fart på paddorna

Idag åkte vi ut till Naturreservatet Skiren-Kvicken, reservatet har fått namnet efter dom två små sjöarna som finns där, just nu leker paddorna där. Första sjön som man kommer till är Skiren, där lekte paddorna längre ut i sjön, mitt 200 mm objektiv räckte inte till.

Vi gick vidare till Kvicken som kantas av mossa, men där lekte paddorna på fotoavstånd. Det var full aktivitet och paddorna låg på hög.

Eftersom det var mulet blev bilder ganska fätglösa i mitt tycke, jag gillar grönt vatten.  Jag såg att om jag tar mig lite längre bort kan jag få bilder med grönt vatten. Jag vandrade ut på mossen, givetvis så plurrade och blev dygnssur om båda fötterna. Jag fick mina bilder och kände mig nöjd. Men på det gröna vattnet såg man all skräp på vattenytan, bilderna var helt prickiga. Här är en bild, jag har försökt att minska på prickarna men den blev inte som jag tänkt mig.

Inlagt 2023-04-23 21:50 | Läst 436 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Härliga paddbilder. Kul att höra att de är i farten nu, ska ta en tur om några dagar och kolla eventuell aktivitet i min favorittjärn.
Snyggt, kul att fotografera grodor och paddor tycker jag. Ägnade också några timmar till grodor förra veckan
Ja, det är svårt att trycka i verkligheten i ett minneskort, men du fick den gröna färgen. lite prickar gör inget. Har nog missat det själv hemmavid med leken av grodor och paddor. Gillar bilderna! Efter att ha tittat ett tag är nog den sista bäst, förstår du så gärna ville ha den bilden.