Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Häckande Rörhönor i centrum?

När jag var på promenad runt ån i centrum såg jag 2 st fåglar som jag aldrig sett, jag tog lite bilder, gick hem och googlade. Det är Rörhönor i ån och det verkar som dom ska häcka för det ser ut som det är ett bo på gång, den ena låg där ett tag och dom ropade på varandra ibland.

Här är några bilder på den ena, den var för långt bort för mitt objektiv så jag har beskurit ut en liten del av bilden.

En Koltrast som var betydligt lättare att fota.

Inlagt 2017-04-16 12:47 | Läst 1164 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så fint! Har själv aldrig sett en vild rörhöna. Tror du gjorde ett litet fynd där.
Svar från Mari Lidström 2017-04-17 14:34
Jag ska nu hålla lite koll på dom, så kanske det kommer bilder på lite ungar sen.Mvh Mari
Trevligt! Har själv alltid gillat Rörhönor! Dom 'vilda' är ofta extremt svåra att få syn på, man hör mest deras skarpa läte då och då.. Men sen finns det också Rörhönor som blivit tama som i Råstasjön i Solna, där rör dom sig nästan runt benen på en själv.. visst, dom är lätta att fota men jag föredrar den 'vilda' sorten.. Minns att jag smög på en under tidigt 80-tal på den analoga tiden, och kom plötsligt bara några meter ifrån en, då la den sig helt stilla och vred otroligt sakta sitt huvud så att jag inte skulle se den färggranna näbben.. ett sätt att ännu mer smälta in i omgivningen..
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2017-04-17 14:32
Jag förstår att du gillar dom vilda bättre, det bli ofta mycket vackrare bllder när man fotar dom i deras naturliga miljö och känslan när man har lyckats med det. Mvh Mari