Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Hjorthagen i Mariefred

I lördags ringde väckarklockan 05:00, vi var ett gäng fotografer som åkte till hjorthagen i Mariefed, vi ville fotografera brunsten. När vi kom fram var det forfarande mörkt, det är en häftig upplevelse att gå i mörkret och höra hjortarna bröla. Jag tycker om att få med gamla träd, mossiga grenar och stenar på mina bilder. så en gammal hjorthage med mycket gamla ekar och andra träd, passar mig perfekt.

Jag såg ett träd med vackra röda löv, jag tänkte det skulle vara perfekt med en hjort där. Plötsligt kom det en stilig hane men när jag tryckte på knappen så stack han.

Ibland kan det vara svårt att upptäcka hjortarna, dom kan gå helt ljudlöst.

Det var en väldigt mörk morgon, ekarna hade fortfarande sina brunröda löv kvar så det var svårt att få tillräckligt med ljus. Så det blev inga bilder på hjortar som slåss för dessa blev både suddiga och för brusiga. Men det gör inget eftersom jag bara älskar miljön där.

Den här årstiden är mossan så vackert grön, så jag kunde inte låta bli att fotografera lite grenar. 

Inlagt 2021-10-31 16:48 | Läst 360 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilket vackert ställe! Hjortarna passar verkligen fint i den där typen av natur. Andra bilden där man bara ser lite horn tycker jag är extra fin men det är bra allihopa. Håller med om att mossan gör mycket.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2021-11-01 17:49
Jag trivs väldigt bra i den miljön, som tur är har jag två hjorthägn med gamla träd i närheten. Det blir några besök varje år. Hälsningar! Mari
Vackert, de gör sig fint hjortarna i höstfärgerna. Den som ligger ner gillar jag bäst
Svar från Mari Lidström 2021-11-01 17:55
Hjorten som ligger var så lugn, den brydde sig inte om mig utan bara låg där och tittade. Att den sen låg på en sån vacker plats, gjorde mig väldigt glad. Den bilden är också min favorit, det var ett fin och lugn stund när jag satt där och fotograferade. Hälsningar! Mari
Flera mycket bra bilder, första hjorten som glider undan i första gryningen, eller gren med mossa tredje från slutet är en höjdare, så klart är jag svag för grenar med mossa.
Svar från Mari Lidström 2021-11-01 18:16
Kul att du också gillar grenar med mossa, jag känner mig ibland lite tokig att jag tycker om det så mycket. Jag gillar till och med lukten av mossa. Ha det bra! Mari