Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Höst I Hjorthagen

Förra helgen ringde väckarklockan 05:00, jag hade "övertalat" min man att följa med till Hjorthagen i Mariefred. Jag hade berättat hur häftigt det är att komma dit i mörkret när hjortar brölar och slåss. Man sätter på en bra plats, väntar men spänning in gryningen för att få se dovhjortarna slåss om hindarna.

Men så blev det inte den här gången, vi hörde lite bröl men hjortarna var inte alls igång som dom brukar vara. Istället fick vi en fin morgon med lite frukost bland dom vackra ekarna.

Hjortarna har full koll på oss.

Det fanns några träd som var vackert röda.

En liten björk har hittat en skyddad plats att växa upp på.

Inlagt 2022-10-30 10:19 | Läst 263 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina hjortbilder blev det i alla fall! Hinden som kikar fram bakom trädet är härlig. Björken i den gamla trädstammen är kul den också. :-)
Svar från Mari Lidström 2022-10-30 11:34
Tack så mycket! Jag blev glad när jag hittade den lilla björken, det är kul med träd som växer på udda ställen. Ha det bra! Mari
Björken i den sista bilden var ju kul, du får följa dess öde när den blir stor. Fina bilder, vacker miljö och du fick se hjortar iaf. Jag var för några dagar sedan i Jægersborg Dyrehave, hade riktig tur för hjortarna var långt bort men så gick två hanar avsides och gick rakt mot mig och börjades slåss alldeles i närheten, ibland blir man ju extra tacksam
Svar från Mari Lidström 2022-10-30 18:25
Tack så mycket! Jag kommer att återvända till björken, jag är lite förtjust i träd som växer på udda platser. Jag var till Jægersborg Dyrehave hösten 2017, det var en häftigt upplevelse, jag var där mitt i brunsten. Jag har velat åkt tillbaka men det har inte blivit av, så jag är lite avundsjuk på dig som har varit där. Även om inte det var på brunst tiden så är det mäktigt att få se dessa stora hjortar.
Ha det bra! Mari
pdahlen 2022-10-31 06:44
Kanske var det din resa jag läste om i FS, jag hade inte varit där innan och kände inte till det, fastän vi har sommarstuga en fem mil därifrån. Har därefter besökt den minst en gång per år
Hjortarna går i en väldigt fin miljö och bilderna med de röda trädet gillar jag samt den första med hinden som kikar fram. Det är ju ganska ofta som det inte blir som man tänkt, men om man inte åker ut får man ju garanterat inte se någonting.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2022-10-30 18:28
Det är det som är charmen med att fotograferas djur och natur, man vet aldrig hur det blir. Man får många trevlig utflykter, man får snabbt ställa om sig och fotografera något annat.
Ha det bra! Mari
Mysiga bilder på vackra djur i vacker miljö. Även jag gillar den där hinden tittar fram. Det är ju just så man ofta ser dem.
Hjorten som ställt sig bakom rishögen har ju, på sätt och vis, placerat sig lite strategiskt. På håll kanske det för andra handjur ser ut som att han har väldigt stora horn - och därmed ingen idé att utmana honom 😊.
Hälsningar Christina
Svar från Mari Lidström 2022-10-30 18:39
Tack så mycket! Jag gillar också den bäst, jag hade tur som hann med och få det på bild. Det är en fin plats att fota hjortarna, speciellt om dom är bland dom gamla ekarna.
Ha det bra! Mari
Väl värt att stiga upp för de fina bilderna, på den sista växer något nytt upp ur det gamla.
Svar från Mari Lidström 2022-11-06 16:47
Tack så mycket!
Ha set bra! Mari
Den björken tog ju priset..förmodligen god grogrund där..
HaD/Gunte..
Svar från Mari Lidström 2022-11-06 16:48
Jag kommer återvända till den björken, se om den kommer leva vidare.
Hälsningar! Mari