Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Hur klantig får man vara??

Igår skulle jag titta på min kompis dotter på 10 år som dansar balett. Hon var med i en uppsätning av Snövit på teatern och det var premiär för henne att dansa med tåskor, en stor händelse för henne.

Jag tar givetvis med mig kameran, ska föreviga detta tillfälle. När jag packar kameran så ser jag att det är dåligt med batteri, men inga bekymmer tänker jag för jag har ju ett extra..... väl framme byter jag batteri och det är tomt.... FN vad trött man blir på sig själv, där sitter jag med två tomma batteri och snart börjar showen.

Vågar inte prova ta någon bild förrens kompis dotter kommer in på scen, jag hinner ta några bilder på henne innan hon försvinner ut och så får jag ta några bilder till (sammanlagt 16 st) sen är båda batterierna helt döda.

Har i alla fall lärt mig att kolla båda batterierna innan man ger sig iväg.

Det var väldigt dåligt ljus under hela showen, fast jag körde med ISO 2000 så blev bilderna väldigt mörka.

Men jag måste säga att showen var väldigt bra och det var kul att se alla barn i olika åldra uppträda, roligaste var dom yngsta som ibland inte hade någon koll på vad dom skulle göra, men det blir bara så sööött....

Snövit som ung och med ovanligt mycket belysning.


Här var det så mörkt att jag var tvungen att använda blixt, tur att jag satt på fjärde raden.


Snövit har vuxit.
Inlagt 2011-05-29 11:46 | Läst 2018 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du får göra det till regel att när du byter batteri så åker det i laddaren direkt.
Moderna batterier har ju dessutom ingen minnes-effekt så bara ladda även om det inte är tomt.

Tycker dina bilder ser helt OK ut för att vara med iso 2000.
Många verkar vara rädda för att skruva upp iso. Men hellre lite brus och gryn än suddiga bilder. Mycket av bruset kan ju tas bort i PS.

Må väl.
Svar från Mari Lidström 2011-05-29 18:20
Jag brukar ladda batteriet direkt men måste ha glömt det men man lär sig av sina misstag.

Jag föredrar också lite brus i bilderna för att slippa använda blixten, tycker mina blixtbilder blir alldeles för dåliga, det beror säkert på att jag inte riktigt kan använda blixten på rätt sätt och har inget större intresse för att lära mig. Jag får väl köpa mig en ännu bättre kamera nästa gång:))

Ha bra dag.
Jag brukar ladda batteriet direkt men måste ha glömt det men man lär sig av sina misstag.

Jag föredrar också lite brus i bilderna för att slippa använda blixten, tycker mina blixtbilder blir alldeles för dåliga, det beror säkert på att jag inte riktigt kan använda blixten på rätt sätt och har inget större intresse för att lära mig. Jag får väl köpa mig en ännu bättre kamera nästa gång:))

Ha bra dag.
Det är en fördel med att man glömmer att ladda batterierna en gång, man brukar komma ihåg det ett tag framöver ;-) Väldigt fint ljussättning och fina bilder. Tredje bilden gillar jag extra mycket.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2011-05-29 18:19
Ja... det är ju på misstagen man lär sig. Den bilden syns det att dom dansar, blir lite mera liv då.

/Mari