Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

En bild till mormor

En vän till mig kom med en  önskan, en bild på sina 3 barn som deras mormor skulle få i julklapp. Det största problemet var att alla barnen inte riktigt var med på noterna men visst ville jag hjälpa henne, vi kunde ju alla fall göra ett försök.  Vännen kommer med sina barn och tonårstjejerna var inte precis så glada men den yngsta var helt överförtjust i att få stå i centrum framför kameran.

Vi började lite lätt med att ta bilder, tog pauser, skojade och försökte leka fram bra bilder. Efter tag så tinade tjejerna upp och tillslut så spexade alla framför kameran och vi fick både bra bilder till mormor och en hög roliga bilder.

Här är några av bilderna som tjejerna själva har lekt fram hur dom ska posera.

 

 

 

 

 

Postat 2009-11-18 23:14 | Läst 3018 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Höst

Det var ett tag sen jag var ute och fotade, tiden har inte riktigt räckt till. Jag går en kurs på högskolan på 25%, Digital bildbehandling, jag har själv satt ett ganska tufft tempo för att jag vill bli klar före jul. För att hinna med att både jobbet och skolan så har mitt fotograferande fått tagit en pause. Men idag hade jag en ledig dag och behövde inte jobba med skolan så på eftermiddagen gick ut i det fina höstvädret med kameran med mig, det var verkligen skönt att få koppla av och göra något som jag gillar.

 Här kommer lite bilder från min promenad.

 

 

 

 

 

 

 

Hoppas att jag får tid snart igen för jag trivs verkligen att vara ute och fotgrafera det som kommer i min väg.

Postat 2009-10-09 20:41 | Läst 3011 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Måste lära mig att säga nej!

Ännu en gång har jag sagt ja fast jag borde ha sagt nej. Min systers dotter frågade mig i ett svagt ögonblick om jag kunde ta lite kort på henne och hennes kompis till en lite broschyr hon skulle göra för att locka ungdomar till träning. Det lät ganska enkelt så jag sa förstås ja.

Sen blev det bara större och större, nu skulle flera ledare fotas och träningslokalerna och det skulle vara klart inom 2 veckor. Jag som inte är speciellt duktig ännu utan gör många misstag när fotar med inställningarna började undra hur det skulle gå. Det var bara att snabbt boka Fotoklubbens studio, det gick bra studion var ledig men blixtarna var utlånade, jag ringde till personen som lånat blixtarna och hoppades nästan att jag inte skulle få tag i honom, för då kunde jag säga ifrån det hela utan att känna mig som en svikare, men han var givetvis hemma.

Den stora dagen kom och jag åkte till lokalen, då kom dök nästa problem upp, blixtarna låg helt nerpackade. Jag som bara har använt dom en gång på en fotokurs och då stod dom där färdigmonterade. Det var bara att klura ut hur det skulle vara och det vara lättare än vad jag trodde, kände mig ganska stolt när allt var klart och "modellerna" dök upp.

Här är ett kort på den skyldiga till hela projektet, hon kom direkt stressande från jobbet och hoppade in framför kameran.

 

 

 Idag var det dags att fotografera lokalerna och sen ta några skojbilder utomhus. Lokalerna var ganska lätt, bäst blev styrketräningsrummet.

 

Bilderna utomhus var svårare för just idag blåste det nästan storm och solen vandrade fram och tillbaka mellan alla moln, vi var tvungna att vara nära bakgrunden för att få lite lä så jag är inte helt nöjd med bilderna, skulle helst haft bakgrunden helt sudddig.

 

 

Det ska bli spännande att se slutresultatet på broschyren och så hoppas jag att dom blir nöjda med den. Jag överlevde det här projektet och jag har försökt att träna på allt som jag lärt mig på fotokursen men nästa gång ska jag tänka efter först innan jag svarar ja.

 

Postat 2009-08-16 14:52 | Läst 2305 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kursavslutning.

Igår kväll var det sista gången på den digitalafotokursen som jag går, det känns lite tomt men som tur är kommer det förmodlingen bli en fortsättning i höst. Vi träffades för att fota utomhus, det var ett riktigt blåsväder men solen sken i alla fall. Som en liten överaskning så dök en modell upp.

 

Här är lite bilder från kvällen.

 

Blad med snyggt mönter.

 

Instängd tulpan.

 

Modell i blåsväder.

 

 

 Paula

 

Postat 2009-05-28 16:34 | Läst 3218 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera