Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Bortkopplad

Jag och min familj har varit på semester på Åland i min farmors gamla hus, där har tiden nästan stått still. Vi bor utan internet, vi har en gammal färg tv men färgen verkar nästan ha tagit slut, på den ser vi svt 1, 2 och kunskapskanelen. Vi har bara el i några av rummen och en bit från huset ligger ett gammalt hederligt utedass och  duschen i bastun har knappast något tryck. Det är ett skönt och avkopplande liv, på något konstigt sätt så finns det inga krav och allt tar längre tid men ingen blir stressad.

Vi brukar leva där i kollektiv, i år var min syster och hennes man där, sen kom en kompis till oss med sina 2 barn dit ett par dagar och vi hade ett barn med oss och våra två katter.  Som mest var vi 8 personer som höll sams utan några problem.

Som barn bodde jag där nästan hela mitt sommarlov, för då fanns inget dagis utan man blev "dumpad" på landet hos farmor och farfar. Där fick man springa om kring och nästan göra vad man ville, vi var i kohagarna och lekte, hjälpte farmor med hönsen och gick till stranden och badade. Jag kan verkligen sakna att jag inte har haft ett sådant ställe att "dumpa" min barn på.

 

Vi åkte ut till ön och fiskade flera gånger, men det blev bara en gädda på 4 kg och två abborrar.

 

 Det var inte bara vi som fiskade.

 

Är det något jag älskar med Åland så är det alla dom vackra röda stenarna och klipporna, jag kan bara sitta där och njuta av hur vackert det är där. Det är svårt att visa det med bilder utan man ska helst uppleva det.

 

En dag när vi var på ön och fiskade så kom tjockan in rullande från havet, det var första gången som jag var med om det. Det gick fort och sen var det väldigt dålig sikt, vi trodde den skulle snart lätta men det gjorde den inte, men som tur var hade min man tagit med sig sin  GPS så vi kunde ta båten hem.

 

Vi hade sol hela tiden vi var där och våra katter trivdes att få vara på landet och jaga gräshoppor och andra småkryp.

 

För alla djurägare så måste jag berätta att om man åker med Rosella från Kappelskär till Mariehamn så finns det bord som är reseverade för djurägare i cafeterian. Det är skönt att man kan känna sig välkommen med sina djur på någon plats.

 

 

Inlagt 2009-07-20 21:53 | Läst 2998 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut som du har haft en trevlig semester, katten ser inte direkt missnöjd ut heller.
Väldigt trevlig ide med reserverade bord för djurägare på Rosella. Övertygad om att våra 5 katter skulle uppskatta att trampa runt på bordet och ta för sig av godsakerna, dom skulle med andra ord känna sig som hemma.

Jannne
Svar från Mari Lidström 2009-07-21 12:27
Om dom bara ville stanna på borden, Ajax skulle helst vilat vara lös och gått runt på båten för att undersöka alla hörn, men det fick han inte så tillslut blev han sur och gick in i sin transportbox.
Vilka härliga bilder från Åland! Jag blir lockad att åka dit (mer än att bara se hamnen från färjan, vilket jag gjort en gång...) .
Du är en god ambassadör! :)

/Jenny
Svar från Mari Lidström 2009-07-23 12:16
Åk dit, Åland har fler soltimmar än Gotland och en mycket vacker miljö.

Mari
Vilket läckert hus på Åland! Jag har inte börjat min semester än men i mitten på Augusti tänkte vi ta Eckerölinjen (med hund) till Åland och sen fortsätta skärgårdsöarna till Finland, så har du några tips på den rutten så hör gärna av dig!
/ Sirpa
Svar från Mari Lidström 2009-07-23 12:18
Jag har aldrig åkt den rutten så har inga tips men jag kan tänka mig att den är fin.

Ha en trevlig semester!
Mari