Jag och min kamera.

Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Baksmällan

Var ute och gick dagen efter den stora Å-festen i Eskilstuna, jag var väldigt glad att kameran var med.

För vad får jag syn på.... en bortappad BH på en uteservering, det måste ha gått villt till natten innan:))

 

Postat 2010-08-15 20:19 | Läst 2898 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Forever Young

Igår fick man uppleva 80-talet igen, alla vi som fortfarande är "25 år" var där och väntade på våra gamla popidoler. Vi stog snällt utan att trängas men lite rebelliska var vi, för åter igen fick jag smuggla in kameran och den här gången var det inte lika lätt. Vi blev stoppade i entrén och dom genomsökte ryggsäcken noga och upptäckte kameran och fick inte komma in, men vi kom på ett nytt sätt att få in den. Jag kan bara avslöja att ungdomens erfarnehet i bakhuvudet var till hjälp, då man smugglade in sprit, smet in på danser fast man var för ung eller när pengarna tröt och man plankade in. Hur som helst så fick jag in kameran. Men funderar på att köpa en liten men väldigt bra kompaktkamera som ser helt enkel ut, så vakterna släpper in den utan problem, är den nån som har ett tips på vilken jag ska köpa?

Stort jublel blev det när Ultravox klev in på scen, men vad snopna vi blev, dom såg ju gamla ut..... vi som fortfarande ser ut som 25:)))

Dom här bilderna var svår att ta, det stog två vakter och spanade ut på publiken hela tiden och jag fick försöka smyg ta blider skymd av andra.

Sen kom höjdpunkten på kvällen Lustans Lakejer, här var det lättare att ta bilder men jag fotade bara ett tag, jag ville bara vara där och njuta av musiken också.

Åhh vad bra Johan Kinde var......

Eftersom vi gick ut på stan en sväng innan Alpaville och Human League spelade så orkade jag inte smuggla in kameran igen.

 

 

Postat 2010-08-14 12:37 | Läst 4292 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Havsörnssafari

Idag har jag varit på havsörnssafari, jag fick följa med en man som har  följt flera fiskgjusepar och deras bon i 3 år och nu har han även ett havsörnspar med två ungar som han följer.

Fiskgjusarna har blivit vana med honom och kommer alltid fram och väldigt nära, havsörnarna är mer ovana och försiktiga. Vi packade ner kameror, fiskar, bröd, regnkläder osv i båten. Åkte ut förväntansfulla, skulle jag få se en havsörn och kanske fånga en på bild...

Väl framme var det nästan magiskt lugnt, inte ens en vindpust, molnen såg lite hotfulla ut och det kändes som naturen höll andan. Vi kastade ut bröd till måsarna för en flock måsar som äter lockar fram havsörnar, men inte ens måsarna var aktiva. Det kom några stycken men dom försvann snabbt, där satt vi i båten och slappade och hade det allmänt lugnt och skönt. Efter lång stund åkte vi till ett fiskgjusebon och där fick jag se en fiskgjuse på långt håll, men ingen vill komma i närheten av oss.

 

Vi återvände till havsörnarnas ställe och då såg vi 2 st :) fast på mycket långt håll, en kikare var väldigt bra att ha till hands och min objektiv på 200 mm skulle knappast räcka. Vi försökte igen med att få fart på måsarna men mislyckades igen, dom tog några brödbitar och försvann.

Inga lyckoskott den här gången men om man tittar noga så ser man dom (orginalbilden).

Här har jag förstorat så mycket det går.

 

Tog även några bilder på måsarna som vi matade när försökte locka fram havsörnen.

Jag fick i alla fall en väldigt skön stund på sjön och så blev jag lovad att få följa med ut en annan gång, vilket jag ser fram emot.

Postat 2010-08-07 14:15 | Läst 4508 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Mina hämningar har börjat släppa.

Jag har haft ganska svårt att slappna av när jag fotograferar bland folk på stan eller när jag har krupit omkring i parkerna i någon buske. Men idag har jag släppt loss ordenligt, jag vågade fota mer närgånget på folk och jag har till och med legat ner på torget för att ta en bild:) känns som jag börjar släppa rejält på mina fotohämningar.

 

Postat 2010-07-31 15:09 | Läst 4405 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hot Rod Reunion, Malmby

Ja ha... då har man för första gången i sitt 48 åriga liv varit på Hot Rod, tänk vad sitt foto intresse kan lura iväg en på:) Jag som inte kan något om bilar, ser knappt ens skillnad på Saab och Volvo:))

Jag hade ett väldigt flyt där, för när vi kom dit var redan en massa folk överallt så fick stå långt bak och det var svårt att ta kort. Då såg jag att längst fram står det lite tomma brassestolar, jag tar mig försiktigt fram och sätter mig på gräset emellan dom men ganska snart erbjuder ägarna till en av dom tomma stolarna att jag kan få låna den,  det tackar man inte nej till. Så plötsligt sitter jag bekvämt längst fram och framför mig gör alla bilar burn out, så nu vet jag hur bränt gummi luktar.

 

Klara färdiga...

 

Lite rostig men dra en repa på strippen kan jag ändå.

 

 

Det var en del jobb att sopa undan rykande gummirester.

 

Allt gick inte som man tänkt sig, utan man fick lov att meka lite.

 

En jetdriven spark, årets julklapp kanske...

 

Det fanns verkligen mycket att titta på.

 

Det är inte dimma utan "lite" rök från burn outen.

 

Jag har inte blivit avskräckt utan kan tänka mig att åka dit nästa år igen.

 

 

 

Postat 2010-07-25 18:09 | Läst 6587 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 74 75 76 ... 84 Nästa