Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Jakten efter tranor blev koltrastar.

Igår fick jag tips om att det skulle finnas tranor på en plats i närheten, så i morse klev jag upp tidigt och åkte dit, men det fanns bara gäss kvar. Jag tog en promenad in i skogen och spanade efter blåsippor men hittade bara några små knoppar.

Våren hade inte kommit så långt ännu, det var fortfarande is kvar.

Jag hittade en svamp som växte på en fin mossig stam. 

När jag gick där på stigen så såg jag några koltrastar som flög fram och tillbaka för att sen landa en bit in i skogen. Jag spanade in dom och såg att det var uppvaktning som pågick. Jag smög mig så nära jag vågade , det var kul att studera spelet mellan dom, allt gick fort för dom var väldigt kvicka och höll sig gärna nere i lingonriset.

Jag har tränat mig ett tag att fotografera bilder på flygande fåglar med mycket rörelse oskärpa och bara få en liten del av fågeln skarp, idag lyckades jag.
 

Inlagt 2018-04-15 12:45 | Läst 1631 ggr. | Permalink

"jamen, så där är det.. Fåglar som har sina vingar.. plötsligt är dom borta! Känns som 'fågelfotande' bygger mycket på en hel del tur och att man är beredd när det plötsligt händer! Samtidigt så överraskas man ofta av mycket fint bara man beger sig ut! Själv skulle jag vilja sen en Ringtrast så här på våren när det ändå är flyttider, men den arten har hittills gäckat mig.. Hälsn!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
jamen, så där är det.. Fåglar som har sina vingar.. plötsligt är dom borta! Känns som 'fågelfotande' bygger mycket på en hel del tur och att man är beredd när det plötsligt händer! Samtidigt så överraskas man ofta av mycket fint bara man beger sig ut! Själv skulle jag vilja sen en Ringtrast så här på våren när det ändå är flyttider, men den arten har hittills gäckat mig..
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2018-04-15 19:54
Men det även härlig känsla när man lyckats få en bild på det man vill. Nästa helg ska jag försöka fota orrspel. Hälsningar Mari
Fina bilder! Gillar bild nr3 lite extra där solen tittar fram i bakgrunden.

MvH
Johnny
Svar från Mari Lidström 2018-04-15 19:56
Solen är gin på den bilden, jag satt och hoppades att någon av koltrasrna skulle sätta sig på roten som solen lyser på. Ha det bra! Mari
Ja inget är givet när det gäller fågelfoto, det är nog bäst att gilla läget. Fina skogsbilder iaf
Svar från Mari Lidström 2018-04-15 19:58
Det är sant, men det gör det hela mer spännande. Hälsningar! Mari
Det går lika bra med koltrastar......! Särskilt med så fina bilder, gillar alldeles särskilt den sista!/ Björn T