Advertisement
Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Kabblekan i Rördrommen

För en vecka sen åkte vi ut en kväll till Rördrommen, för att fotografera Kabblekan som blommor så vackert där. Rördrommen ligger vid Sörfjärden mellan Eskilstuna och Strägnäs.

Kabblekan blommor vid spången som går till Kvarnbäckstornet.

Kvarnbäckstornet är ett av dom två fågeltorn som finns där. Vi hörde rördrommen flera gånger den kvällen, det är ett magiskt ljud att lyssna till när det börjar skymma.

Det var svårt att sluta fotografera blommorna för jag har aldrig sett sådana mängder av dom.


Inlagt 2024-05-19 20:14 | Läst 669 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vilket häftigt ställe! Det här måste jag notera för jag älskar att gå på spång i våtmark. Fina bilder, i synnerhet den första med spången.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2024-05-19 21:05
Ja tänk att det har funnits där hela tiden och jag hittar det i år. Det är verkligen värt ett besök då kabbelekan blommar. Hälsningar! Mari
Så fina bilder. Effektfullt med den blå "klicken" på bild sex! :-))
//Lola
Svar från Mari Lidström 2024-05-19 21:07
Tack så mycket! Jag har tur att mannen har blå kläder så jag kan plocka in honom i bilderna:) Hälsningar! Mari
Fantastiskt vackert, aldrig sett såna mängder.
När jag var liten så bodde vi nära en å och jag som var tokig i alla blommor gjorde ju mamma orolig att jag skulle gå ner och plocka kabbelekan som växte där. Hon sa att man fick vårtor av dem, det trodde jag på långt in i livet, nästan så att jag gör det ännu :-)
Ing-Marie
Svar från Mari Lidström 2024-05-23 16:03
Det var vackrare än vad jag trodde innan jag kom dit. Vad smart din mamma var för att hålla dig borta från ån. Men visst är det konstigt att ens mammas ord följer med en hela livet, fast man vet att det inte gäller ännu. För mig är det vilka färger som inte passar ihop när man klär sig. Hälsningar! Mari