Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Konsten att ta ICM-bilder

Det är inte lätt att få till fina ICM-bilder. Jag har sett många fina ICM-bilder så det har gett mig lust att försöka ge mig på det, man går ut med kameran i förhoppningar att få dom fina bilderna som ser ut som målningar.

Med staden full av studenter så var min ide att fånga några i vår park det gick inte så bra.

Den här blev lite för randig.

Den här blev allt dubbelt, inte så snyggt,

Det är hårfint mellan att bilden ska upplevas som en misslyckad suddig bild istället för en vacker bild med en känsla av en målning.

Men plötsligt händer det, att man lyckats få till ett par bilder som man känner sig nöjd med. 

Så nu är det bara att fortsätta att träna:)

Inlagt 2021-06-13 14:48 | Läst 591 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
De sista tre, där verkar vara något på gång. Jag är ju intresserad att kunna sätta skärpa på något och få resten i rörelse, men det är otroligt svårt. Din tredje bild från slutet där ser det ändå ut vara skarpt i mitten. Svanbilderna är riktigt vackra
Svar från Mari Lidström 2021-06-13 21:32
Jag har också provat att få en liten del skarp och resten i rörelse, det är svårt men desto gladare blir man när man lyckats. Svanbilderna är jag nöjd med, dom andra är bara kul som exempel på hur svårt det är. Men det är kul att utmana sig själv, man lär sig alltid nått när man håller på.

Hälsningar! Mari
Men inte ett ord om vad ICM betyder!

https://en.wikipedia.org/wiki/ICM

/Gunnar
Svar från Mari Lidström 2021-06-13 21:26
Ja det kanske jag skulle ha gjort. Här är en länk så du kan läsa vad icm fotografering är.
https://petapixel.com/2020/03/19/an-intro-to-intentional-camera-movement-icm-photography/