Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Livet på takåsarna.

När jag tog första fikat på balkongen så passade jag på att fota fåglarna som lever där och samtidigt kom det upp en fråga i mitt huvud. Vad är djurs naturliga miljö, när är vi tar mer och mer mark i anspråk och en del djur anpassar sig och flyttar in till staden vad blir då deras naturliga miljö? Jag har inget bra svar utan ju mer jag funderar på det ju mer frågor får jag, 

Här är några "naturbilder" på fåglar som lever på taken omkring mig. En liten fråga till, vad gör duvorna, är det uppvaktning eller bråkar dom om en hona?

Så fort duvorna var klara så kom nästa fågel dit.

Inlagt 2019-04-26 23:00 | Läst 446 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
"En fotograf satt på en balkong och funderade" :-) På något vis så verkar det som om djuren gärna vill vara där vi är.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2019-04-27 18:06
Kan det bero på att vi lämnar matrester efter oss eller att vi är så trevliga😄
Det är nog som du skriver, rivalitet helt enkelt.. och så en massa hormoner.. Stadsduvorna är väl egentligen arten 'Klippduva' där namnet anger vilken biotop dom egentligen kommer ifrån, berg och klippor nere i Europa.. Så stadens alla fastigheter och byggnationer passar dom helt perfekt, det ser ut som en massa klippor, dessutom rätt så bra med mat/skräp som dom kan leva av! På min balkong försöker först ett par Ringduvor häcka varje vår i nån av blomkrukorna.. lite senare på våren brukar också ett par Stads/Klippduvor försöka häcka.. men det går tyvärr inte duvor skitar ner för mycket!
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2019-04-27 18:12
Jag flyttade in till stan för tolv år sen, då hade vi dom vanliga fåglarna som duvor, skator, kajor mm Men dom senaste åren har vi fått måsar, skrattmåsar, tärnor, dom senaste två åren har både vigg och rörhöna häckat mitt i centrum. Så jag undrar vilka fåglar/djur som flyttar hit fram över. Ha en bra helg! Mari