Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Min fågelmatning

Idag åkte jag ut till min fågelmatning, jag har börjat med matningen i ett försök att kunna fotografera nötskrikan. Jag hoppas att den kommer vänja sig vid mig och min närvaro. Nötväckan är den fågeln som har lärt sig att våran bil betyder mat, vi hinner inte ut ur bilen innan dom sitter i trädet och väntar på nötter.

Trädet har endel fina grenar som jag tycker om när fåglarna sitter på, men helst utan mat i näbben.


Bakom stugan en bit in i skogen har jag den matningen som jag hoppas att nötskrikan ska komma till. Där lägger jag ost i en öppen matning som dom lätt kommer åt. Där finns det en fin gren som dom kan sätta sig på. Nötväckan fattade det direkt men är lite för snabb för fotografen:) den dyker snabb ner till osten. Maten står på en pall som jag kan flytta på vid behov.

Sen flyger den iväg och sätter sig snyggt på ett träd.

Nötväckan är en rolig fågel som inte bryr sig om oss, den flyger så nära att man vill ducka. Jag brukar ha en liten petflaska med skalade solrosfrön som jag skakar på för att fåglarna ska höra att jag kommer med mat. Jag häller jag ut lite frön på någon sten eller större gren som jag vill fåglarna ska sitta på, sen är det bara att vara beredd med kameran.

Idag blev det bara bilder på nötväckan för jag stökade runt för mycket för dom andra fåglarna. Jag håller på att göra klart för vinterns matning, då ska jag hänga upp en större matning som räcker längre, nu får dom bara lite grann. Det positiva som hände idag är att nötskrikorna förmodligen satt i trädtopparna och bara väntade på att jag skulle gå, för jag hann bara gå ut ur skogen så hörde jag att dom började härja vid matningen.

Inlagt 2021-11-14 17:41 | Läst 864 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevlig berättelse och fina bilder! Mvh Wolfgang
Svar från Mari Lidström 2021-11-14 22:59
Tack så mycket! Hälsningar! Mari
Nötskrikor är vaksamma och svåra att fånga på bild men när jag varit i gömslet hos Conny i Kalvträsk är de på plats hela tiden. Det går alltså att få dem nära om man vill och har tålamod. Fina bilder på nötväckan, den har vi hemma i vår trädgårdsmatning också.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2021-11-14 22:59
Jag ska göra ett gömsle med kamouflagenät, sen vänta på kallare väder, då hoppas jag att deras hunger ska göra dom modigare. För så är det med småfåglarna, nu är det bara nötväckan som är orädd, men på vinter blir fler arter modigare. Jag har funderat på att hyra gömsle hos Conny, är lite sugen på örn. Hälsningar! Mari
Fina bilder från din matning! Nötskrikan vänjer sig nog. Lycka till.

MvH
Johnny
Svar från Mari Lidström 2021-11-15 17:31
Tack så mycket! Hälsningar Mari