Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Mina hämningar har börjat släppa.

Jag har haft ganska svårt att slappna av när jag fotograferar bland folk på stan eller när jag har krupit omkring i parkerna i någon buske. Men idag har jag släppt loss ordenligt, jag vågade fota mer närgånget på folk och jag har till och med legat ner på torget för att ta en bild:) känns som jag börjar släppa rejält på mina fotohämningar.

 

Inlagt 2010-07-31 15:09 | Läst 4237 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Bra bilder!
Svar från Mari Lidström 2010-07-31 16:25
Kul att du gillade bilderna.
Bra bilder Mari, kul att hämningarna släpper. Det tog lång tid för mig innan jag vågade fota människor och "låna" dem i mina bilder och det känns som man kan utvecklas hur mycket som helst inom det området, det är verkligen en utmaning tycker jag. Kanske får man se dig i gatufoto poolen snart :-)
/Janne
Svar från Mari Lidström 2010-07-31 16:28
Jag blir mer och mer intresserad av att fota folk i olika situationer och försöka fånga känslan mellan olika människor. Så det finns en ganska stor risk att jag hamnar i gatufoto poolen.

/Mari
Tre bra gatufoton som återger omgivningen och människor. Ja, de flesta har inledningsvis mer hämningar, men med mer vana och erfarenhet, lär man sig att agera ute i allmänheten.

Många gånger är det en själv som bygger upp tröskeln om att man "stör" folks privata sfär. Men så länge man känner av situationen, så bör man sällan få någon negativ reaktion från de som är med på bild.

Agera och rör på dig diskret utan att egentligen smyga med fotograferingen. Då märks du knappt av. I vissa situationer är det bra att fråga innan och i vissa andra situationer så behöver man fånga ögonblicket.

Är det ute på allmän plats så är det bara att panga på!
Svar från Mari Lidström 2010-08-05 17:14
Kul att du gillade bilderna! Mina hämningar sitter i mitt eget huvud, jag har alltid haft svårt att fota andra människor, känns som jag fångar något privat av dom.

När jag tog dessa bilder så var ingen som reagerade negativt, killen på sista bilden kom fram och matade duvorna så jag skulle kunna fota och mannen högst upp frågade jag om det var okey. Några andra nyfikna kom fram och undrade om jag jobbade som fotogra och ställde en hel del frågorf. Så mitt första allvarliga försök med gatufotografering var bara en positiv upplevelse.