Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

På fågelspaning

Igår åkte jag till Ekebyvåtmark för att titta på hur mycket fåglar som har kommit. Det har varit lite tunt dom senaste åren och det ser ut att bli tunt i år igen.

Men det fanns några knölsvanar två par på varsin sida av gången mellan dammarna. Plötsligt tycker den ena hanen att dom på andra sidan är för nära, han kastar sig upp på gången, springer över till andra dammen och går till anfall.

Efter det här anfallet var allt lugnt igen, för lugnt så då åkte jag vidare till Kjulsta. Där finns det strömstarar, igår var det väldigt högt vatten så deras stenar låg under vattnet. Jag såg bara två stycken som satt vid strandkanten, det var inget för mig att fotografera, men det fanns en vacker knipandshanne.

Inlagt 2023-04-10 10:07 | Läst 521 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
När vi sitter på vårt badberg på landstället och svanarna kommer fräsande med sina taggfyllda näbbar, när dom inte genast får det dom vill - kallar vi dem för "slangmonster".
Jag kommer osökt att tänka på det när jag ser dina bilder... :-)
Svar från Mari Lidström 2023-04-10 10:22
Ett bra smeknamn på dom:) En arg svan är inte att leka med, bäst att hålla sig undan. En gång såg jag en liten andhona med ungar som attackerade en svan, svanen backade undan, det var en modig and. Hoppas ni får lugnt på badberget i sommar. //Mari
syntax 2023-04-10 10:40
Det är attityd som gäller här i livet...