Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Projekt Nötskrikan

I skogarna där vi har stugan finns det många nötskrikor, så fort man ger sig in skogen så slår dom larm, men det är sällan vi ser någon. Nu ska jag försöka få dom att komma till min fågelmatning, jag ger dom ost och nötter från en helt öppen matning. I 5 veckor har jag åkt ut en gång i veckan för att ge dom mat. Jag ger dom bara lite mat eftersom jag vill att dom ska förknippa vår bil med mat, tanken var att bilen skulle få vara mitt gömsle. Vecka 3 och 4 kom nötskrikan fram och satte sig i trädet som är i närheten men den vågade inte äta, utan flög iväg. Men idag kom den fram och åt, den fick äta 2 gånger och på den tredje gången tog jag ett kort, jag vågade knappt röra mig så tyvärr har jag zoomat igen bilrutan i nedre kanten där nötskrikan är.

Bilden är inte så bra men det är min första bild, så jag är nöjd att den vågade komma fram.

Men tyvärr kan jag inte använda bilen som gömsle, jag fick väldigt ont i nacken och ena axeln av att sitta lite snett. Så när nötskrikan flög iväg passade jag på att gå ut ur bilen.

Men har ju mina tuffa nötveckor som jag alltid kan roa mig att fotografera, jag sitter bara 2 m ifrån och dom bryr sig inte alls.

Efter lite funderande beslutade jag mig för att flytta på matningen upp i skogen bakom stugan, det är där jag trivs bäst bland stenar och mossa. Jag ska försöka få dit nötskrikorna och göra nått slag gömsle av kamouflagenät.

Mina småfåglar kommer direkt fram när vi kommer ut till stugan och dom bryr sig inte om oss. Nu när jag flyttade matningen så började jag med att ta lite solrosfrön som jag hällde ut på stenarna, det tog bara några minuter så var mina fåglar där.

Nu får vi se om jag lyckas få nötskrikan att komma till mig i skogen.

Inlagt 2021-11-06 16:31 | Läst 1124 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Mari.
Suveræne fugle fotos.
Held og lykke med Nøtskrikan, det skal nog lykkes for dig.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Mari Lidström 2021-11-07 15:58
Tack så mycket! Hälsningar! Mari
Fina bilder, fin omgivning runt fåglarna. Nötskrikan är ju en favorit, den ser ut som någon som spelar arga leken. De är dock svåra att få på bild, har enbart några få bilder
Svar från Mari Lidström 2021-11-07 16:01
Tack så mycket! Jag har bara sett nötskrikan en gång vid vår stuga för ca två år sen, men nu i höst har jag sett det 3 ggr på rad så det verkar lovande med matningen. Jag hoppas kunna visa fler bilder på den i min blogg inom en ganska snar framtid. Hälsningar! Mari