Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Sitta i skogen och vänta på grävlingen

Jag sitter ner bakom några unggranar och har kameran beredd, man sitter där helt tyst och stilla. Småfåglarna kvittrar högt, tiden stannar nästan upp och man hör minsta gren som bryts. Man tittar lite nu och då på sitt sällskap efter tecken på om han har sett något. Tranorna ropar en bit bort,  göken gal emellan åt  men vid grytet är det helt lugnt. Baken börjar få träsmak, tyst försöker man ändra ställning. Plötsligt så är grävlingen där, den tittar rakt emot mig, jag kan knappt andas ändå mindre röra mig... ska jag våga trycka på avtryckaren... Jag tar första bilden grävlingen tittar på mig igen, tyst ber jag den stanna en stund till, jag är inte farlig. Jag tar en bild till, får ögonkontakt med grävlingen igen och lika plötsligt som den kom fram så försvann han bort. Jag återgår till den tysta lugna väntan, det börjar bli mörkt, morkullorna flyger sina rundor. Jag packar ihop, smyger tyst därifrån.

Inlagt 2019-05-14 16:19 | Läst 380 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Grattis att du fick se den och fick fin bild med hem. Ofta när man är ute och sitter i skogen kommer man hem med mest myggbett och kanske en och annan fästing. En trevlig berättelse att läsa.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2019-05-14 21:02
Jaa... man får verkligen ha tålamod när man vill fotografera vilda djur. Men även när man kommer hem utan bilder så har man fått en naturupplevelse. Hälsningar! Mari
Kul! Ett djur jag saknar i mitt närområde..
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2019-05-14 21:03
Jag blev så glad när jag fick tips om det här grytet, det kommer nog bli många turer dit i sommar. /Mari
Lyckad bild, måste vare en häftig upplevelse.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2019-05-15 16:00
Tack! Det var både häftigt och roligt, jag kommer förmodligen åka dit fler gånger./Mari