Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Stenby fornborg

Idag tog vi en promenad till Stenby fornborg, vi har ca 2,5 km dit men av någon anledning har vi inte varit där. Det är väl så att det som finns nära blir lätt att man bara skjuter upp till någon annan gång.

Stenby fornborg är ca 1500 år gammal, den var 140 x 100 m, sammanlagt var muren 300 m uppdelat på en inre och en yttre mur. Den ligger högt upp på ett berg, där kunde dom bevaka båttrafiken på Borsöknabäcken.

Svårt att få fram hur den ser ut med bilder från marken men ni får titta på stenhögarna och föreställa er en lång raserad mur. Jag tyckte det var kul att fotografera där med alla ormbunkar som växte bland stenarna, synd bara att mossan var gul på dom flesta stenarna.

Inlagt 2021-08-16 20:36 | Läst 766 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
När jag ser sånt här kan jag inte låta bli att tänka på alla människor som jobbat med att bära stenarna för att bygga muren och hur de kanske levde på den tiden. Det är lite svårt att få överblick men ändå fina former och jag gillar ormbunkarna som växer här och där.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2021-08-17 09:30
Precis så blev det för oss. Vi satt där och funderade på hur livet och naturen var då. Det är en speciell känsla att se rester av en byggnad som var i bruk för 1500 år sen. Hälsningar! Mari