Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Stugan i skogen

Det första vi hör när vi kliver ur bilen vid vår stuga är korpen, jag blir glad när jag hör korpen. Det är en spännande fågel som vi hör nästan varje gång vi är i stugan, vi ser dom ibland sväva över träden men närmare än så kommer vi aldrig. Jag som så gärna vill ta bilder på dom.
Småfåglarna kommer flygande på en gång, dom vet att det vankas mat, nu får dom bara lite mat när vi är där. Jag har länge hoppas på att Nötskrikan ska komma och idag hände det... plötsligt landade den och började äta. Jag satt helt stilla, vågade inte röra mig, ville inte skrämma bort den, så det blev ingen bild.

Flugsnapparen har kommit och valt en holk, nu saknas det bara en partner, den sitter där och sjunger så fint.

När vi övertog stugan så låg det avsågade träd och grenar utspridda på tomten, jag har samlar ihop dom och kallar det för ett insektshotell, men det har tydligen blivit ett smörgåsbord till flugsnapparen.


Talgoxarna är i full gång med att fixa till sin holk.

Det växer en hel del gullvivor på tomten.

På väg till ett liten vattendrag så såg vi färska spår från vildsvinen som håller till runt vår stuga.

Kabblekan blommar för fullt nu i vattendraget, dom lyser upp så fint med sina gula färg.

Jag provade på att ta några dubbelexponeringar, den här bilden blev den bästa.

När man har fotat med dubbelexponering bör man komma ihåg att ta bort den inställningen, för jag tycker inte att dubbelexponering fungerar så bra på fågelbilder:)


Inlagt 2021-05-09 15:38 | Läst 863 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har sett dubbelexponerade bilder på tranor som var otroligt läckra, så visst kan det gå :-) Här blev det snarast en lite kul bild. De första bilderna på flugsnapparen är fina där den väntar på en lämplig fröken. Det är kul när de anländer. Våra har inte kommit ännu. Gullvivorna var vackra. Bilden är verkligen mättad med blommorna.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2021-05-10 18:17
Ja har provat att ta dubbelexponering på både tranor och svanar men inte lyckats få någon bra bild, så det verkar svårt. Men just vid trandansen och Tysslingen är perfekta ställen att träna sig på det. Mvh Mari