Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Suttit fast i patchningsträsket

Vilken rolig kväll!! Det började med att jag skulle uppgradera operativsystemet på min platta, Samsung Galaxy TAB S, men det visade sig att jag inte hade tillräckligt minne på den, 16 GB internminne och 32 GB på externt SD kort, det borde räcka. När jag började kolla det så har den sparat alla bilder på internminnet och när jag skulle flytta bilderna så gick det inte, jag laddade ner en app som hjälp men det funkade inte. Då skulle jag koppla plattan till datorn, som jag inte använt på 14 dagar, då var det dags att patcha datorn.

När datorn äntligen var klar kopplade jag in plattan och flyttade bilderna till SD kortet och sen var det dags för uppgraderingen, det tog sin lilla tid, när allt var klart skulle jag kolla hur det blev och då har uppgraderingen förstört alla bilder på SD kortet, jag provade att läsa bilder på datorn men det funkade inte. Jätte kul efter två timmars jobb var mina bilder borta, många bilder har jag även på datorn men men en hel del bilder som jag fotat med plattan är borta.

Smått irriterad undrade jag hur man kan sälja sådan skit , varför göra plats för SD kort när det inte går att flytta bilderna på ett lätt sätt dit och när deras egen uppdatering ändå förstör dom. Jag återgick till datorn för att kolla bilder på Lightroom, givetvis var det dags att uppdatera både Lightroom och CC, så åter igen fick jag sitta och titta på datorn när den uppdaterar.

Ibland vill bara allt krångla men här är tre vårbilder som inte försvann.Inlagt 2015-06-20 22:28 | Läst 1488 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag började med IT i början av 80-talet, till skillnad mot kaffebranchen så mognar IT branschen aldrig. Det finns antagligen inget som sysselsatt så många människor i så många timmar med sådan skit. Det är bara att bryta ihop och komma igen. De tre bilderna du fick behålla är det inget fel på, tvärtom.
Svar från Mari Lidström 2015-06-21 11:37
Kan bara hålla med dig. Jag har lyckats rädda en hel del bilder, det fanns en massa filer i en mapp på SD kortet som heter LOST.DIR och när jag döpte om filerna till jpg så kom många bilder tillbaka, så idag har jag fortsatt med det arbete men jag fattar fortfarande inte varför uppgraderingen på operativsystemet förstörde alla bilder på SD kortet. I alla fall blev det en massa jobb för mig.
MVH
Mari
Strul är inget kul, men kan du inte lagra bilderna på typ nån molntjänst, så att du alltid har en backup?
Hoppas att det löser sig för dig!
Ha en skön dag!
Svar från Mari Lidström 2015-06-21 11:40
Jag har en trådlös extern hårddisk med två hårddiskar i, ifall den ena går sönder, men man ska komma ihåg att göra backupp. Jag är mer noga med bilderna på datorn men plattat har jag haft i 6 månader och tyvärr aldrig gjort en backupp men nu blir det skärpning på det.
Mvh
Mari
Fina bilder, dom som blev kvar!
Har tre datorer hemma och en på jobbet. Så när det är dags för Windowsuppdateringar så kan det kännas lite segt...
Bildbackup från platta/telefon:
Jag kör med Dropbox, både i datorerna och i telefonen. Telefonbilderna backuppas automatiskt till alla datorerna och sen finns de ju även på Dropbox server. Gratisutrymmet räcker nog för bilderna du tar med plattan. Och så kan du kopiera över dem till en annan mapp i datorn för extra säkerhet.
Ha en fin söndag!
/Niklas
Svar från Mari Lidström 2015-06-21 11:43
Kul att du tyckte om bilderna! Jag har en trådlös extern hårddisk med två hårddiskar i, ifall den ena går sönder, men man ska komma ihåg att göra backupp. Jag är mer noga med bilderna på datorn men plattat har jag haft i 6 månader och tyvärr aldrig gjort en backupp men nu blir det skärpning på det.
Mvh
Mari
Jag laddar över alla bilder till datorn och kontrollerar att de ser OK ut innan jag gör något annat.
Bilder på mobil och platta gör jag också backup på.
Det där med uppdateringar gör ju mig lätt vansinnig ibland.
Särskilt då den automatiskt startat en uppdatering man inte ser och alla andra system fungerar dåligt...
Men fina bilder du fångat