Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Svår fotografering.

En släkting till mig gick bort hastigt och jag ville ta kort från kyrkan innan begravningen till dom närmaste anhöriga, dom andra släktingarna som också hade haft den idén la gärna över ansvaret till mig.

När den dagen kom och jag stog där i kyrkan och väntade på att kistan skulle komma så kändes idén både jobbig och olustig. Under fotograferingen kände jag mig ganska obekväm när jag flyttade runt utrustningen i kyrkan,  men samtidigt vet jag att bilder kan vara till hjälp igenom sorgen, så jag genomförde det hela.

Jag hade en timme på mig innan folk skulle komma till kyrkan och det hela flöt på bra, jag kunde både ta interiörbilder, bilder på alla blommorna osv utan att känna mig allt för stressad. Precis när jag hade packat ihop utrustningen och gick ut med den till bilen så kom dom första personerna till begravnigen.

Nu när bilderna är färdig redigerade och ska skickas iväg så känns det väldigt bra att jag gjorde det, bilderna blev riktigt bra och jag skulle nog kunna tänka mig göra om det.


Bilden på kyrkan tog jag kvällen innan.Inlagt 2010-02-11 19:16 | Läst 2272 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Beklagar sorgen. Mycket fina bilder.
Svar från Mari Lidström 2010-02-11 20:20
Tack så mycket.

Mvh
Mari
Mari.
Man ska vårda sina minnen! Och en bild är så ofta också ett minne. En vacker bild är ett vackert minne.
Jag har upplevt samma sak som du ganska nyligen och kände mig väldigt kluven inför det hela.
Men så...Vi fotar födsel, dop, konfirmation, födelsedagar, bröllop..och skapar vackra minnen genom bilder. Sorg är inte vackert...men minnet av den man sörjer är det.
Varje bok har en början och ett slut. Även det sista kapitlet måste finnas för att nå fullkomlighet.
Allt Gott! Anders Plåtare
Svar från Mari Lidström 2010-02-11 22:14
Kluven var rätta ordet för mina känslor den dagen. Visst är det en svår sak att fotografera men första gången är nog svårast. Kyrkvaktmästaren hade inga problem att jag fotograferade, han frågade till och med om han skulle skruva upp belysningen till mig, vilket jag avböjde ville ha den stämningen som var i kyrkan.

Ha det bra!
Mari