Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

The Warrior, Portsmouth.

I Portsmouth kan man besöka det Historiska Dockyard, där finns det flera historiska byggnader, skepp, museum och kafeer. Det finns även ett skeppsvarv där man renoverar gamla båtar.

Det första skeppet man ser när man kommer in är The Warrior.

Namnet HMS Warrior är det 5 skepp som har burit i Royal Navy. Fartyget på Dockyard var det första pansarklädda slagskepp, hon sjösattes 1860.

Det är ett stort skepp på 127 m, det finns fyra däck att besöka så det tar tid att gå runt. Det fanns ett riktig fint rum för kaptenen och andra med högre grad.

Sovplatserna såg olika ut.

På skeppet fanns det 68 kanoner.

En sovplats mitt bland kanonerna.

Man undrar varför dom hade en papegoja med sig.

Min vän som ordnade resan har besökt det här skeppet 3 gånger, men när jag kom upp och pratade om "spaavdelningen" så såg hon ut som ett frågetecken. Det är så stort att det är svårt att hitta alla ställen så jag har säkerligen missat en hel del.

Inlagt 2023-07-05 20:39 | Läst 763 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Intressant. De första sovplatserna verkar ju riktigt sköna, tänk att bli vaggad till söms där. Om det var någon nytta med en fågel så kanske det var att de inte blev rökförgiftad från kaminerna, men det kan ju ha varit för sällskap. Sjörövare brukar väl ha en papegoja 🦜
Ett pansarklätt segelfartyg! Det har jag aldrig ens hört talas om men det här är ju inte ett område jag är särskilt bevandrad i. Mycket fina bilder och jag håller med Peter om att vissa sovplatser ser rätt mysiga ut. Hur såg det ut där manskapet sov? Fint djup i bilden med kanonerna.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2023-07-16 14:09
Jag lärde mig en hel del på den här resan, det är inte riktigt mitt område men mannen gillar det, så ibland hänger jag med och får lära mig. Jag såg inte vart manskapet sov, men skeppet var stort så jag har säkert missat det. Hälsningar! Mari