Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Vad gömmer sig i vassen?

Jag har väntat med på att se om rörhönorna har kommit tillbaka för att häcka igen. Dom har häckat två gånger tidigare på en centralplats i Eskilstuna.

Rörhönorna håller till i vassen så det är svårt att hitta dom. Första gången jag såg en skymt av ungarna var den 9 juni, då såg dom ut att vara nykläckta. I söndags gick dit med kameran och efter en stunds spanande så såg jag den lilla familjen igen.

För det mesta så ser det ut så här, mycket vass och lite fågel, ser ni dom två ungarna?

Märker föräldrarna att du där så kommer det ett varningsrop, snabbt försvinner alla in i vassen. Men då kan man roa sig med något att fotografera fiskarna på det grunda vattnet.

Har man tålamod, är tyst och still så får man chansen till lite fler bilder.

Inlagt 2019-06-17 19:05 | Läst 1537 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
De är sköna de små trollen :), fint fångat
Svar från Mari Lidström 2019-06-17 22:20
Tack så mycket!
I yngre dagar så var det en väldigt skygg fågel att kunna fota nära, det var på den analoga tiden.. har verkligen smugit på dom på den tiden, men numera upplever jag att dom inte är lika skygga längre.. Riktigt fina är dom fortfarande i alla fall!
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2019-06-17 22:23
Det kan jag tänka mig, då häckade dom inte mitt i centrum. Det är imponerande arr du lyckades smyga dig på dom. Jag har försökt smyga på djur men det är jätte svårt, man trampar alltid på något som knakar. Hälsningar! Mari