"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag fotograferar nästan aldrig...


Det kanske inte är så konstigt att jag inte lär mig något och blir bättre, när jag nästan aldrig fotograferar? Tanken är alltid att jag skall  fotografera, bara jag hunnit göra "alla måsten" först. Men så när jag äntligen är färdig kommer det alltid upp något nytt eller så är jag så trött att jag helt enkelt inte orkar fotografera.

Jag begriper inte hur Ni hinner med? Jag är dessutom hemma hela dagarna, så jag borde verkligen ha förutsättningarna för att hinna. Men enda gången som jag tar fram kameran är när jag har något fotojobb, vilket händer någon enstaka gång i månaden. Det är på tok för lite!

Jag hade tänkt fotografera vattendroppar, rök, såpbubblor med mera nu i vinter, men har inte kommit mig för något av detta. Jag tycker jag gör allt annat än fotograferar, fast det är just det som jag allra helst vill.

Hur gör Du för att hinna med att fotografera? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme  Modell: Kim Thieme

Inlagt 2014-02-04 19:48 | Läst 3859 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
1. Vad jag sett hittills är du en duktig fotograf. Men, det finns förstås alltid utrymme att bli bättre, särskilt om man har den ambitionen.
2. Det där med alla "måsten"; allas våra liv ser säkert väldigt olika ut, med olika förutsättningar att hinna med det vi vill, vilket också går i perioder. Ibland har man mycket och hinner inget annat, ibland går det bättre. Men, jag tror att det kommer inte automatiskt, man måste aktivt göra tid till det man vill göra - fast svårt, erkänner.
3. Kände lite samma som du, fotade för sällan, mindre än jag ville. Så jag gick med i projektet Fotoutmaningen 2014, 365 foton. Lite tufft, men hittills hanterbart, för mig. Se mina blogginlägg 2014-01-23 och 2014-01-31, om min tankar.
Lycka till!//Göran
Svar från Trullan 2014-02-07 11:30
Håller med dig till 100% Göran!
Tack :o) Skall kika på dina inlägg.
Mvh Milla
Det lättaste sättet är nog att tvinga sig. Köra ett 365 dagars projekt eller såklart något mindre. En bild i veckan eller en bild om dagen en period. Kanske hitta en kompis och boka in varenda söndag. Ett tips nu som jag själv tänkte försöka haka på är Scandinavian Photos lilla initiativ - http://www.scandinavianphoto.se/photobloggen/1005753620/photoutmaning-pa-instagram

Skaffar men sig sen en mindre kamera, så blir det lättare att alltid ha kameran med och ta kort lite närsom. Mobilen fungerar såklart med, men då blir det mer bildögat man får träna eftersom tekniken begränsar en i det tekniska.

Några spontana tankar sådär. För annars håller jag med. Vill fota så mycket mer än vad man gör. Har varit stendött här hela vintern - för mycket att göra...
Svar från Trullan 2014-02-07 12:32
Ja, jag borde verkligen få in foto i mitt "schema". Så här kan det ju inte fortsätta. Jag fotograferar dock med mobilkameran hela dagarna, räknas det? ;o)
Mvh Milla
Eftersom det är Ditt jobb, så borde Du ju fotografera varje dag för eget behov. Man måste träna foto varje dag! Annars kan man misslyckas, när man fått ett uppdrag. Tekniken måste sitter i ryggmärgen. Musiker tränar ju sitt instrument varje dag. Och har man ett vanligt jobb, så måste man gå till jobbet varje dag även när man inte har lust. Så är det bra!
Svar från Trullan 2014-02-07 11:27
Du har alldeles rätt! Jag skäms.
Mvh Milla
Ta med kameran medan du uträttar alla dina måsten, så skall du se att det blir fotografi bilder dyker upp där du minst anar det. Förresten vadå inte fotograferar hur går det med startaeget projektet?
Må gott
/Hans-Åke
Svar från Trullan 2014-02-04 23:53
Jag är hemmafru, så då blir det foton på mat, disk, tvätt, damm mm. Haha, inte så roligt kanske? Starta eget bidraget tog slut i oktober. Jag fotar så ofta jag får jobb.
Mvh Milla
präntare 2014-02-04 23:55
Kan nog bli bilder av det också beror på vad man gör av det...
Svar från Trullan 2014-02-07 11:26
Det är sant. Jag fotar i och för sig med mobilen nästan jämt, räknas det? :o)
/Milla
Foto är ett hantverk. Det krävs att man håller igång för att bli bättre. Fotar man för sällan blir man sämre.

Många blandar ihop motivation och inspiration. Det går inte att vänta på att inspirationen ska komma och motivera en. Det gäller att bestämma sig för att plåta och då kommer inspirationen förr eller senare. När man känner det blir det lättare att motivera sig att ta tid för plåtning.
Svar från Trullan 2014-02-07 11:24
Hm, då blir jag bara sämre och sämre... Inte kul. Får ta mig i kragen och börja fotografera igen. Jag vill ju utvecklas och bli bättre! :o) Och visst är det så att börjar man väl fotografera då är det svårt att sluta. ;o)
Mvh Milla
Christer Strömholm lär ha sagt om jag inte citerar fel, fotografi består av lika delar idogt arbete inspiration och transpiration. Tja, tror nog faen det är så...
Må gott
/Hans-Åke
Svar från Trullan 2014-02-07 11:20
Det kan nog stämma ;o)
Må gott!
Mvh Milla