"Hjärtats tankar & funderingar"

Canon EOS 550D


Jag funderar på att byta kamera och det lutar åt en Canon EOS 550D. Jag vill ha en relativt liten och lätt kamera och då känns detta som det naturliga valet, eftersom jag idag har en Canon EOS 400D. Har någon av Er erfarenheter av denna kamera, vad anser Ni om den? Berätta gärna!

Själv kan jag tycka att den känns lite "plastig", men jag tror att den har alla funktioner och finesser som jag behöver :o)

För närvarande finns det endast två recensioner här på Fotosidan, så jag skulle gärna vilja höra Era åsikter :o)

Kram Milla



Foto: Camilla Thieme

Fotot på staffliet: Ricke Johansson


Inlagt 2010-04-05 09:48 | Läst 5758 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
jag har precis gjort det byte som du funderar på och har kommit fram till följande,, Iso prestanda är strålande på 550d och presterar kanon när det är mörkt. dom sista 3 norrskens bilderna på min sida har jag tagit med 550d. Sedan så har den ju filmfunktionen som är i toppklass och om man gillar att filma så är köpet givet..

men finns som sagt en nackdel och det är just plastigheten som är precis som på 400d, den känns som en leksak i handen, men jag känner att jag inte är beredd att lägga till 10000 till för en 7d bara pga väderskyddet..

hoppas du fått nått possitivt att tänka på

// stefan
Svar från Trullan 2010-04-05 11:25
Låter ju jättebra det där Stefan! :o)
Jag ÄLSKAR att filma, så det passar mig PERFEKT!
(Filmar min nymfparakit Kickan nästan varje dag och
för tillfället använder jag mig av en gammal Minolta ;o)
Min man har precis köpt en 7D, men den vågar man ju
inte låna... ;o)
Tack för att Du berättade!
Mvh Milla
kanon då vill man ju ha en opartisk jämförelse sedan när du inhandlar 550d, så man verkligen får veta att dom är likvärdiga i prestanda !
Svar från Trullan 2010-04-05 11:30
Absolut! :o)
(Kanske får en i 40 års present av min man,
tyckte han sade något om det tidigare :o)
Mvh Milla
Men alltså, nu greppar jag inte. Varför byta från en lite äldre instegskamera till en nyare? Det är ju klart att en 550 har lite bättre prestanda än en 400, men det är det verkligen värt ett byte? Det kan det ju vara om det är en speciell funktion du verkligen saknar, som filmning till exempel. Eller bättre ljuskänslighet och bättre brusprestanda. Men annars tycker jag inte det finna något skäl att byta en 400 mot en 550. Jag har en 400 och när jag känner att den kameran begränsar mig i mitt bildskapande blir det en 7. Ska man ta ett steg uppåt kan man lika gärna ta ett rejält tycker jag. Men sen kan det ju också finnas ekonomiska aspekter på det hela. En 7 kostar ju betydligt mer än en 550. Och det kan ju vara avgörande, det har jag mycket stor respekt för. Men mitt råd är att du tar dig ytterligare en funderare på varför du skulle byta kamera.
Svar från Trullan 2010-04-05 21:20
Hej Per!
Jag vill inte ha en stor och tung kamera som en 7D är.
Dessutom är den på tok för dyr. Jag är sjukskriven och
efter maj har jag troligtvis ingen inkomst alls :o(
Kameran får jag i present av min man, så den kostar
ingenting för mig. Jag vill ha en kamera som man kan
filma i HD med och det kan man ju med en 550D :o)
Mvh Milla
Jo, jag har förstått när jag läst din blogg att du inte har obegränsat med pengar. Och jag ver verkligen respekt för den verkligheten. Och jag till och med tvekade att skriva som jag gjorde av just det skälet. Men om du verkligen vill ha en liten och lätt kamera och dessutom ha HD-filmning så är ju varken din nuvarande eller en 7D ett alternativ (oavsett vad en 7D kostar). Då låter ju 550 som precis det du ska ha, som dessutom har bildkvalitet i närheten av 7D för bara en bråkdel av priset. Blir spännande att läsa vad du tycker om den.
Svar från Trullan 2010-04-05 22:52
Hej igen Per!
Du behöver absolut inte tveka när Du skall skriva till mig :o)
Alla inlägg är välkomna! Tack för Din förståelse. Jag lovar
att berätta vad jag tycker om kameran (om jag får den ;o)
Ha det gott!
Mvh Milla