"Hjärtats tankar & funderingar"

Kan djur visa känslor?

 

Tror Ni att djur kan visa känslor? Och då menar jag inte bara större djur, som hästar, hundar och katter, utan även mindre djur som fåglar och "småkryp". 

Själv är jag övertygad att så är fallet! Jag har till och med sett det med egna ögon! Min nymfparakit hoppar ofta jämfota när han är glad :o) Se själva! 

Film: Camilla Thieme

 

Jag är nog en av få som räddar livet på blomflugor, men jag tror att de också har käslor. Någonstans därinne pickar ju ett litet hjärta, precis som i Dig och mig :o)

Vad tror Du? Berätta gärna!

Kram Milla


Inlagt 2010-04-11 22:25 | Läst 3593 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Djur är klyftigare än vad vi människor i allmänhet tror. Vi hade en undulat som var mycket klok. Den lärde sig dock inte att tala men den kunde låta som en kråka.
I alla fall om den fått vara ensam en hel dag så satt han helt tyst när vi kom hem. Oftast vände han ryggen till och sa inte ett knäpp. Då fick man sitta vid buren och fjäska en bra stund innan han burrade upp sig, sträckte på benen och började småprata. Sedan var allt som vanligt igen.
Svar från Trullan 2010-04-11 23:05
Vilken liten going :o)
Tack för att Du delar med Dig Torbjörn!
Mvh Milla
Jag hade också en liten undulat en gång i tiden. Tyvärr blev jag tvungen att lämna bort henne när jag blev sambo med dåvarande allergisk pojkvän. Hon fick flytta till hans goda vänner och när jag hälsade på henne blev hon så lycklig att hon klev i både vatten och mat skålarna för att komma så fort ut ur buren som möjligt till mig. Där satt hon sedan och kvillrade, pussades och mös. Kan ju säga att det var riktigt jobbigt att gå ifrån henne, men jag visste dock att hon fick ett bra hem. Hon var nästan helt vit och den sötaste lilla pippi som fanns!

Blomflugor, mygg har jag inga problem att ha ihjäl... eller bromsar, för den delen. Är inte riktigt lika varmhjärtad som du där. :)
/Anna
Svar från Trullan 2010-04-12 12:54
Å, vilken liten sötnos...
Blir alldeles rörd av Din berättelse Anna :o)
Ha det gott och tack för att Du delade med Dig!
Mvh Milla
Det är klart att de kan visa och har känslor, sedan att vi i människosläktet är mer utvecklade är en annan del. Sen hur pass mycket känslor och i vad de visar dessa är en annan sak, vet ju att Kickan här ovan på filmen är väldigt reserverad mot andra människor än dig Milla. Vilket är ganska fascinerande, men också rätt roligt. Har sett hur ni trivs med varandra:)

Kram
Svar från Trullan 2010-04-12 12:52
Jo, det är sant Anders, visst är det så (som Du brukar säga ;o)
Kickan och jag älskar varandra! :o)
Kram Milla