"Hjärtats tankar & funderingar"

PANIK!


Jaha, då har det gått ytterligare en månad utan någon som helst "inkomst". Börjar få lite smått PANIK! Är nu uppe i fyra månader och 7 dagar utan en enda krona i plånboken...

Jag fixade till och med en praktikplats till mig själv, där jag kunde arbeta hemifrån. Men det godkände inte Arbetsförmedlingen! Tror inte ens Försäkringskassan anser att jag skall jobba någon annanstans än hemifrån... Fattar inte hur de tänker ärligt talat.

Tyvärr har även min smärta tilltagit eftersom jag inte kan slappna av så länge jag inte vet hur min ekonomi blir. Har haft enorma smärtor i ryggen, skuldrorna, axlarna, nacken och armarna. Har även börjat spänna käken konstant. Inte bra det här, måste lära mig att kunna slappna av :o)

Läste på text tv:n härom dagen att socialförsäkringsminister Christina Husmak Pehrsson (M) sade att "ingen skall ramla mellan stolarna". Det låter bra det, för det är precis vad jag har gjort! Tänkte skriva ett brev till henne och fråga om hon kan hjälpa mig :o) Vad tror Ni, kommer det att hjälpa? Berätta gärna!

Kram Milla

 

"De lyckligaste människorna är inte de som har det som är bäst,

utan de som på bästa sätt använder det som de har" ;o)


Foto: Pia Hansen-Svensson

Bildredigering: Camilla Thieme

 


Inlagt 2010-09-26 18:14 | Läst 6100 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fick du någon orsak till varför Af inte godkände din praktikplats?
Skriv till henne, vet ja! Tror att hon behöver fler berättelser ur verkliga livet om hur människor mår...
Ta hand om dig!
Kram
Anna
Svar från Trullan 2010-09-26 21:27
De sade bara att man inte fick arbeta hemifrån!
Men jag tycker att de kunde vara lite mer flexibla än så...
Jag skulle ju inte arbeta annat än hemifrån i vilket fall som helst.
Japp, jag skall skriva till henne. Undra hur man får tag i adressen bara...
Ta hand om Dig Du med!
Kram Milla
Ja det är förjäkligt, själv tycker jag inte man får så mycket hjälp av af. På något sätt måste de se över den myndigheten, senast jag följde med dig och satt och väntade utanför så iaktog jag allt som skedde runt omkring. Jag kan säga så här, det är kaos och ingen kontroll, dom springer runt och irrar efter allt möjligt. Kanske inte är så på alla af men här var det i alla fall det!

Kram
Svar från Trullan 2010-09-26 21:24
Nej, de är inge vidare på att hjälpa folk.
Dessutom har jag mött många otrevliga människor där
och människor helt utan hjärta och empati!
Tur att jag har Dig i alla fall, Du följer alltid med och stöttar mig :o) Tack!
Kram Milla
Tyvärr så handlar det nya ersättningssystemet väldigt mycket om att få en bra handläggare på AF o FK. Annars är man illa ute.

Min sambo till hör också den skaran som hamnat mellan stolarna efter en lång sjukskrivning pga arbetsskada och därefter cancer. Tack och lov så blev det en bra och mycket medmänsklig person på AF som till slut tog hand om henne och saker börjar komma på rätt spår igen.

Det nya systemets grundtanke att hjälpa folk tillbaka till arbete är bra i grund och botten men reglerna är långt ifrån färdigutvecklade och allt för mycket tolkande sker ute på olika myndigheter vilket sätter folk i knipa.

Och den pappersflora som kommer hem med jämna mellanrum skrivna på byråkratiska är enorm. Och den ska tolkas och besvaras rätt omedelbart vilket bara det kan vara en hopplös utmaning om man är sjuk.

Det enda råd jag kan ge är att ta med en stark person på nästa AF möte som kan hjälpa dig att stå upp för iden med egen praktikplats hemifrån. För huvudsyftet är att du ska vara i aktivitet baserad på din egen förmåga och inte baserat på vad någon handläggare tycker.
Svar från Trullan 2010-09-26 21:48
Ja, det är verkligen viktigt att "träffa rätt människor".
Det gäller även när man går till en psykolog. Väldigt viktigt att personkemin stämmer då. Vad skönt att Din sambo fått hjälp! Jag håller med Dig i allt Du skriver! Tack för Ditt inlägg :o)
Mvh Milla