"Hjärtats tankar & funderingar"

80 000 kr back och mer blir det för var dag som går...

Idag är det är precis ett år sedan jag fick min sista sjukersättning från Försäkringskassan! Jag räknade ut att jag gått miste om ca 80 000 kr. Det känns verkligen inte bra! Speciellt inte när detta år som gått är det året som jag mått som allra sämst samt det år som jag gjort mest för att försöka bli frisk. Jag tänker framförallt på det faktum att jag börjat medicinera mot min ångest för första gången efter nästan 20 års tid. 

Jag skriver inte detta för att Ni skall tycka synd om mig. Jag tycker bara att det är så fruktansvärt att det får gå till så här (och inte bara för mig, utan tusentals andra människor som också blivit utförsäkrade). 

Jag hoppas verkligen att reglerna kommer att ändras snart, för så här kan jag/vi inte ha det längre...

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2011-05-19 08:05 | Läst 2823 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mr Reinfeldt och deras underbara Allians, jag bara skrattar åt eländet dom håller på att skapa. Finns många saker som dom har gjort till försämring och det är bara början...det kommer mera tyvärr. :o(

Kram Anders
Svar från Trullan 2011-05-19 10:14
Ok, det låter ju inte bra... ;o)
Kram Milla
Surgeon 2011-05-19 10:29
Skitsnack, visa gärna på hur den rödgröna röran gjorde livet så underbart för alla sjukskrivna, nädu, det var till och med sämre då, men det är ju alltid populistiskt att ge motståndarna en känga när som helst.

Camilla, tråkigt för dig och jag hoppas att du slipper ångesten i framtiden och kan börja jobba igen
Sverige är underbart! Fy f-n.
Otroligt stark bild, känner ångesten.
Svar från Trullan 2011-05-19 10:15
Visst är det!
Tack Håkan.
Mvh Milla
Det är förjävligt! Undrar om de väntar sig att du snart ska känna en stor längtan efter att börja arbeta? Det var ju det som var poängen, hungriga vargar jagar bäst....

Men skyll inte på mig, jag röstade inte på dem!
Svar från Trullan 2011-05-19 10:16
Jag skyller inte på Dig, jag lovar :o)
Tack för Ditt inlägg Richard!
Mvh Milla
Är detta ett politisktforum, sida , eller blogg? Nej, och det vi alla! Därför blir jag fundersam över inläggen och ska göra ett tyvärr oundvikligt sådant!

I media och på olika forum/bloggar hörs oftast det negativa. Camilla du skriver om och om igen i dina blogginlägg om din situation men allla har det inte så. Många , ja! Men även många har fått det mycket bättre och även jobb!

Jag är en av de! Innan Reinfeldts "underbara" regering som Anders skriver tillträdde så fanns det inga pengar alls till någonting!

På alla lösningar som min läkare och Af hittade för mig var det ett bestämt NEJ! Nu med det nya regeringen så har jag fått allt, REHABILITERING!UTBILDNING! JOBB! Och tjänar pengar! Även jag är en av de så kallade utförsäkrade! Nu kan jag kalla mig VAR utförsäkrad! Varför skriver jag detta i en FOTOBLOGG? Jo, därför att det var Kameran och fotograferandet som räddade mitt liv och med hjälp av den nya JOBBPOLITIKEN öppnades det möjligheter för mig att komma ur min negativitet och eviga" jag är sjuk" spiral! Jag fick ett JOBB!

Jag blir frustrerad och irriterad av att läsa ditt blogginlägg. Förstår dig till 100 % för jag har varit där själv. Det är väl därför jag blir irriterad och frustrerad därför jag vet vilken oerhört slöseri med tid, energi och kraft du lägger på det negativa Camilla. Detta kan förstås inte bli synligt förrän man kommer ur det negativa och tyvärr, jag har skrivet det förut....det är bara DU själv och ni som är i en liknande situation som kan sig ur den. Försäkringskassan hjälper inte till!

-80.000 kr....jaa, men du har en kamera, tak över huvudet och du har fortfarande en STOR BEGÅVNING, och TALANG. Starta eget! Ta bilder på stilleben, skicka in de till bildbyråerna. Du behöver varken träffa människor eller prata med de. Allt gör du via tangenterna och det är en ytterliggare gåva du har, att skriva! Börja se möjligheterna som du har i ditt liv istället för det negativa!

Picasso är ju störtskön! Använd dig av din kreativitet för att komma ur "jag har den och den fobin "!

Jag och många fler med mig har fått det bättre med den nya Alliansens jobbpolitik! Det finns pengar på AF för din rehabilitering!

VAD VILL DU? Bara få mer pengar?

Mvh / Agneta
Svar från Trullan 2011-05-19 10:35
Detta är en blogg och jag trodde man fick skriva om allt mellan himmel och jord :o) Ni medlemmar väljer ju själva vad Ni vill läsa eller hur ;o) Min blogg heter just "MITT INRE RUM" och där försiggår en hel del, det är DET som jag skriver om här :o)

Jag vet mycket väl att alla inte har det som jag har (tack och lov). Jag vet också att jag har det mycket bättre än många andra, men man är alltid sig själv närmast och just för tillfället orkar jag tyvärr bara kämpa för mina egna rättigheter och mitt eget välbefinnande. Kanske kan jag engagera mig i andra sedan när jag själv kommit på fötter.

Jag tycker även att jag har många POSITIVA inlägg och mycket bilder i min blogg. Jag försöker att variera mig ;o) Jag är dessutom en väldigt glad, sprallig och positiv tjej! Hade jag inte varit det hade jag nog inte orkat kämpa så som jag gjort i alla år.

Problemet är att när man varit sjuk så länge som jag har (närmare 20 år) och inte arbetat under alla dessa år har man (eller i alla fall jag) vare sig självkänsla eller självförtroende. Vem skulle vilja anställa mig, inte duger väl mina bilder och det jag skriver? Och jag har försökt, tro mig! Just nu arbetar jag ju med min barnbok om Picasso, men gissa om jag är skeptisk till att något bokförlag skulle vilja publicera den... Men jag försöker i alla fall!

Tack för att DU tror på mig och min eventuella talang/begåvning, det betyder mycket! Grattis även till att Du tagit Dig ur samma situation som jag befinner mig i för tillfället. Och tack för Ditt inlägg Agneta.

Du frågar vad jag vill, svaret på det är enkelt, jag vill bli fri från min ångest och få de pengar som jag har rätt till (skickade nämligen in min ansökan om tillfällig sjukersättning INNAN reglerna ändrades). Det vill säga min sista period av tillfällig sjukersättning! De pengar som jag hade behövt det senaste ett och ett halvt år när jag börjat med medicin, gått till läkare, psykologer, KBT, sjukgymnast, Smärtklinik, AF, Personligt ombud med mera. Det ett och ett halvt år som jag verkligen gjort ALLT för att försöka bli frisk.

Mvh Milla
plåtson 2011-05-19 11:24
I alliansens och sjukklöverns tokSverige får det "GÅ" till hur som helst när det gäller sjuka svenskar. Många har utförsäkras, några har därav tagit livet av sig, de flesta andra utförsäkrade tvingas ytterst motvilligt att ta kontakt med den kommunala förnedringscentralen, socialkontoret, där den sökande måste vända ut och in på sin person inför en eller flera högskolehjärntvättade UFO-!!!.

Av de ca 60000 som har utförsäkrats i Reinfeldtsregeringens psyksjuka sjukdomsframkallande aggressionskampanj, mot de sjuka, är det ca 300 personer som fått ett riktigt arbete.

//Bert
Svar från Trullan 2011-05-19 11:51
Tack för Ditt inlägg Bert!
Mvh Milla
Agneta Gelin 2011-05-19 15:09
Camilla, vad roligt att läsa om din barnbok! Det är klart att det kommer att gå bra. Jag vet att du lägger in superbra inlägg i din blogg och jag har skrivit det förut att du är stark som lämnar ut dig och ditt mående!
Tänk då om du kunde tjäna pengar på det du gör och skriver i din blogg. Det är just det jag menar.

Sedan vet jag att när man står längst ner utan självkänsla och självförtroende så är det tungt!

Jag tror och vet att det finns de företagarne som anställer sådana som dig och mig! Hade du bott här i Västerås hade min gamla arbetsgivare säkert gladeligen anställt dig :-)! Han anställde ju mig och tre andra i snarlika situationer som din!

Fortfarande så tror jag på att människor mår bra av att höra att det finns de det gått bra för oavsett politisk åsikt! Jag hoppas att det snart vänder för dig Camilla!

När det gäller Bert Juhlins inlägg så skulle jag tidigare i livet undrat över vad han baserar sina påståeenden/antaganden på. Nu gör jag inte, jag vet ju sanningen om mitt liv och konstaterar att vi lever i en demokrati där alla har rätt att ha sina fria åsikter.

Som sagt Camilla, hoppas du lyckas med boken och att det vänder för dig snart!

Mvh / Agneta
Svar från Trullan 2011-05-20 13:55
Tack Agneta för Ditt inlägg och för Din omtanke!
Mvh Milla

Ps. Jag röstade INTE på Socialdemokraterna ;o) Ds.
Dom måste ju ta pengarna någonstans ifrån så dom kan sänka skatten för alla som arbetar och har det bra redan! ;) Vi arbetslösa ska pressas så mycket som möjligt så vi blir tvugna att "praktisera" eller på något annat sätt bli utnyttjade av samhället för ingen lön...

Bara en sak jag inte fattar. Varför förstår inte svenska folket att moderaterna och de till höger VILL ÖKA KLYFTAN mellan rika och fattiga. Och de till vänster vill minska klyftan och skapa ett mer solidariskt samhälle där man tar hand om varandra.
Hur svår kan det vara på valdagen egentligen??

Kram Lina
Svar från Trullan 2011-05-19 10:17
Ja, själv tycker jag att det finns många bättre ställen att ta pengar ifrån (behöver inte gå in på var här). Tack för Dina rader Lina!
Kram Milla
Camilla, varför inte prova skicka in några bilder till ex, www.mostphotos.com eller liknande bildbyrå, jag har sålt ganska många bilder där, bättre än de ska ligga på en hårddisk och inte inbringa en krona?
Rätt till 80 000 kr skriver du? Hur mycket i skatt, moms tror du vi som är egna småföretagare betalar in? Jag har inte råd att vara sjuk och hemma från jobbet överhuvudtaget, jobbar oftast 6-7 dagar/ vecka... Om jag fotar ett bröllop och brudparet betalar mig 10000 kr, så ska jag betala moms 20% av summan då har jag 8000 kr kvar, minus kostnader som det kostar mig vid bröllop, resa, hyra, grejor, blixtar som går sönder etc. Så oftast är det kvar 5-6000 kr sedan när jag drev enskild firma så räknades drygt 50% borta av det som är kvar till sociala avg. Och skatt... så då är det ca 2500 kr som jag får ut i min börs.? Men ofta är det mindre än så för dom flesta brudparen väljer ett billigare " paket " så inte känns det alltid så kul när man sliter dygnet runt för att överleva och man betalar så fruktansvärt mycket i skatt, moms, sociala avgifter som man gör... Känns det rättvist? När man ser alla som lever på skattepengar som man betalar in och verkligen sliter för? Jag har drivit eget företag sedan 1989 då var jag typ i tjugoårsåldern, så jag tycker att regeringen gör rätt att strama upp lite, för ingen mår bra att vara hemma och sjuk om dom kan arbeta, men visst håller jag med att många blir felbehandlade och att försäkringskassan skulle använda sunt
bondförnuft när dom ska berömma ett enskilt ärende.
Men jag förstår att det är nog inte så lätt med nya stora förändringar för dig när det var över tjugo år sedan du arbetade sist, måste kännas jobbigt, och framförallt osäkert att gå ut och jobba då?
Lina, visst finns det företag som utnyttjar praktikanter, men dom flesta är nog seriösa när dom tar in praktikanter och vill nog gärna anställa om den personen verkar tro på sig själv och ger lite för jobbet, för tre månader sedan anställde jag en som jag tidigare haft på praktik... Så det finns hopp, ge inte upp utan ut och sök jobb, men tro på dig själv, för gör du inte det så varför ska den som söker personal göra det?
Camilla, jag har tidigare erbjudit dig att praktisera i mitt företag... Ryck upp dig och sluta tycka synd om dig själv nu :-) vi som jobbardygnet runt och inte har råd att vara hemma och vara sjuka är det nog lika synd om :-) kolla med försäkringskassan igen och kom å prova jobba lite nu så ska du se att livet blir mer
positivt :-)

Dom flesta tycker nog Sverige är orättvist, vare sig man är arbetslös, sjukskriven, anställd, egenföretagare, vi alla lever i vår egen " bubbla"

Mvh Ricke

Mvh Ricke
Svar från Trullan 2011-05-20 13:53
Ricke, min vän...
Jag trodde Du kände mig bättre än så här... :o(
Jag ÄR positiv för hade jag inte varit det, hade jag inte orkat kämpa i alla år...
Jag skulle GÄRNA praktisera hos Dig om Du bodde nära mig (eller jag nära
Dig ;o)
Mvh Milla