"Hjärtats tankar & funderingar"

Ännu en dröm som krossats...

Igår fick jag äntligen brevet som jag längtat efter, brevet från Haninge Kommun.

Men skulle jag våga öppna det? Tänk om det skulle ge mig det beskedet som jag befarade. Att jag inte skulle få det stipendium som jag sökt och var i så desperat behov av? Stipendiet som skulle kunna förverkliga en av mina drömmar, nämligen att göra en barnbok... Boken om Picasso :o)

Men jag var ju tvungen att se efter, för tänk om jag var en av de lyckliga vinnarna av Haninge kommuns kulturstipendium 2011! Jag visste att det var 22 stycken andra sökande, så chansen att "vinna" var kanske inte så jättestor. Men den fanns och min nyfikenhet tog överhand.

Jag tog mod till mig, öppnade kuvertet och skummade snabbt igenom brevet. Så stannade mina ögon på tre stycken namn, de lyckliga vinnarna! Men till min stora besvikelse var inte mitt namn med... Jag läste namnen om och om igen, men de stod bara samma tre namn varje gång jag läste. Då gick det sakta upp för mig, jag hade inte fått stipendiet, det skulle inte bli någon bok...

Jag hoppas av hela mitt hjärta att de som vann verkligen uppskattar sin vinst och att de var i lika stort behov av pengarna som jag var (och är). Antagligen är det så och jag vill uppriktigt gratulera dem till vinsten.

Själv vet jag inte hur det blir med min bok om Picasso, det känns som luften gick ur mig och allt arbete har "varit i onödan". Visst har jag haft roligt, både när jag fotograferat men även när jag tillverkat rekvisita. Men jag kommer ju aldrig att ha råd att publicera boken, det var ju det som var själva drömmen :o)

Jag skall dock försöka göra en bok till mig själv, så att allt arbete inte var helt förgäves.

Jag vill även tacka alla Er som har trott på mig och stöttat mig till att försöka göra en bok. Utan Er hade jag inte ens vågat testa, ännu mindre själv börja tro att jag kanske skulle ha kunnat förverkliga min dröm att göra en barnbok.

Tack även Helena och Anders för Era gulliga referenser som Ni skrev till min ansökan! Ni är guld värda!

Kram Milla

Ps. Jag har ju en tendens att "komma tillbaka" efter de flesta motgångar, så jag kommer säkert inte att ge upp min dröm efter detta tunga besked. Jag kämpar vidare, någon gång skall jag ge ut en bok, så är det bara! :o) Ds.

Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2011-05-25 09:24 | Läst 3342 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
:( :( :(
Men det är som du själv säger - ge inte upp! Du får söka om nästa år o året efter o året efter... tillslut inser väl Haninge kommun vem de har att göra med ;). När du minst anar det så kommer det hjälp! Lovar!!

Kram Lena
Svar från Trullan 2011-05-25 11:54
Nej, än har jag inte gett upp :o)
Jag säger bara, stackars Haninge Kommun... ;o) Hihi.
Tack Lena.
Kram Milla
Eller så kollar du med något förlag? De har ju koll på vad som fungerar också och det kan ju ge inspiration samt hjälp på vägen. :)
Kram
Anna
Svar från Trullan 2011-05-25 11:53
Jag får försöka med det!
Tack Anna :o)
Kram Milla
Vad tråkigt!
Men det finns väl andra institutioner, kulturorganisationer och liknande som du kan söka bidrag från?
För övrigt håller jag med om det som Lena skrev.
Svar från Trullan 2011-05-25 11:52
Ja, jag blev väldigt besviken :o(
Jag får kika vidare :o)
Tack för Din kommentar Benny!
Mvh Milla
Håller med de andra, men främst Anna, gör en klar och ta den till ett förlag. GE INTE UPP NU, DU HAR JU KOMMIT MER ÄN HALVVÄGS REDAN.
Svar från Trullan 2011-05-25 11:50
Japp, skall göra det ;o)
Det är så sant. tack Per!
Mvh Milla
Håll fast vid din dröm - för den dagen du får göra det så blir det så mycket härligare.
Tänk även på att du HAR en dröm - inte alla har drömmar tyvärr ..
Svar från Trullan 2011-05-25 11:49
Det är sant Glenn!
Tack :o)
Mvh Milla
Hej
Tråkigt med avslaget, jag förstår din besvikelse.
Det skulle vara intressant att veta hur mycket du beräknar att det skulle kosta att ta fram en bok. Har du varit i kontakt med något förlag för att kunna få ut en barnbok efter att du har gjort "grunden"? Eller har du tänkt trycka och sälja själv?
m.v.h. Janne
Svar från Trullan 2011-05-27 09:57
Hej Janne!
Ja, det var inget roligt besked :o(
Jag har ingen aning om vad det kostar att göra en bok... Har Du? ;o)
Har inte kommit längre än att ta några fotografier och tänk ut själva idén med boken. Hade inte tänkt trycka boken själv i alla fall.
Mvh Milla