"Hjärtats tankar & funderingar"

Mitt i natten...

Nu är klockan snart 02.30 och jag sitter och redigerar bilder...

I två hela dagar har jag fotograferat produkter åt ett företag och nu sitter jag alltså och redigerar dem, en efter en. Tänk vad mycket tid man skulle spara om man fick fina foton redan från kameran och om man kunde redigera alla bilder på en och samma gång. Tyvärr behärskar jag inget av detta och därför blir det så här. Jag tycker bara så synd om min kropp som ständigt värker. Men "har man gett sig in i leken så får man leken tåla"... Dessutom ger jag inte upp förrän jag är nöjd. Det skulle aldrig komma på frågan att jag skulle lämna ifrån mig ett arbete som jag själv inte är nöjd med. Känner Du lika dant? Berätta gärna!


Vill även TACKA för alla tips Ni gav mig i mitt förra inlägg. Ni är bäst!!!

Kram Milla


Inlagt 2012-06-27 01:38 | Läst 4192 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vad använder du för redigeringsprogram?
Svar från Trullan 2012-06-27 16:56
Jag öppnar jpeg i RAW och sedan Ps.
/Milla
Vill bara säga att det är viktigt med vila också... det finns timmar på nästa dygn också att använda, annars har du tagit på dig för kort tid. Kram o lycka till <3
I de flesta råkonverteringsprogram går det att göra inställningar för en hel grupp med bilder så att alla blir likadana. Spar enormt mycket tid vid en bröllopsfotografering, som exempel.

Lägg lite av din tid på att lära dig detta istället för att slita ont framför skärmen.
Svar från Trullan 2012-06-27 16:55
Du har så rätt Magnus.
Mvh Milla
Jag använder Lightroom där jag har en standardredigering som jag skapat, och som man sen kör på alla bilder på en gång, sen finlirar man bara.... Sparar timmar av jobb faktiskt!
Kram!
Jag kan rekommendera Moderskeppets DVDkurs "Automatisera" för Photoshop CS, väl investerade 200:-