"Hjärtats tankar & funderingar"

STRAX DAX...

Snart är det dags för mig att ta itu med min årliga "70 timmars städning", även kallad Julstädning. Det är något som jag ser fram emot med blandade känslor. Samtidigt som det känns fruktansvärt tråkigt att städa  tio timmar om dagen i en veckas tid (jag vet hur trött jag blir på städning och hur min kropp mår efter denna "marathonstädning") måste jag erkänna att det även känns skönt. Jag vet vilken underbar känsla jag får när allt är färdigt, när varenda liten kvadrat centimeter är kliniskt ren och rensad på sådant jag inte behöver. Då kan man snacka om min ultimata tillfredställelse! 

Den här gången tänkte jag dock göra lite annorlunda. Jag skall städa under en längre tid och  försöka hinna med så mycket som möjligt innan jul och inte städa precis en vecka innan julafton. Skåp, lådor och garderober kan jag ju rensa redan nu och tvätta alla dukar, mattor och gardiner. I helgen tänkte jag även putsa alla fönster (på alla fyra sidorna) samt torka rent runt om fönstren, både på in-och utsidan. 

Jag funderar även på att lämna in mattorna på kemtvätt (beror dock på vad det kostar) för det är väldigt tidskrävande och det tar hårt på kroppen att tvätta mattor (jag har dessutom bara mattor som skall kemtvättas eller handtvättas).  Men det slutar väl med att jag som vanligt får skrubba dem dubbelvikt över badkaret... Någon som vet hur mycket det kostar att lämna in mattor på kemtvätt förresten?

Jag måste även erkänna att jag är lite orolig för att jag inte kommer att kunna genomföra städningen i år. Sedan jag började med medicin mot ångest orkar jag knappt hålla mig vaken en hel dag, hur skall jag då lyckas städa i flera timmar i sträck? Det är därför som jag börjar städa tidigare i år. Jag kommer troligtvis bli tvungen att ta pauser och sova middag lite då och då (något som jag aldrig behövde tidigare). Men huvudsaken att det blir gjort!

Kanske skall jag börja redan nu... 

Kram Milla

Här en bild på en kär gammal vän...Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2012-11-22 16:42 | Läst 5357 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ursäkta min synpunkt men om du tänker städa i 70 timmar så ska du nog be om någon mer medicin. Mot städnoja ;-)

Gör som jag, städa som vanligt. Oavsett jul eller inte. Den här ha-det-perfekta-och-superstajlade-hemmet-hetsen är inte bra för någon. Låt dammråttorna leva och drick glögg med nära och kära istället!!
Svar från Trullan 2012-11-22 17:15
Jag har alltid städat mycket (något som jag lärt mig av mina föräldrar). Jag städar bara för mig själv. Jag hinner nog med
lite julmust i alla all... ;o)
Mvh Milla
Jag kör med principen: bättre med lite skit i hörnen, än ett rent helvete! ;-)
Svar från Trullan 2012-11-22 19:39
Men jag vill ha både och... "En ren HIMMEL" ;o)
/Milla
Städa hårddisken ta en glögg och koppla av. 70 timmar kan inte vara bra för hälsan :)))
Svar från Trullan 2012-11-22 23:41
Jag kopplar av när det är färdigt :o)
Brukar få bra motion under dessa städdagar ;o)
Mvh Milla
Intressant, det är bara män som svarat haha... Vad säger det?

Fast jag håller med, jag tycker inte heller du är "redigt redig" som vi säger i Skåne. Eftersom du själv säger att du måste ha rejält rent för din astma (vilket jag inte riktigt köper, astmatiker, astmamamma o astmassjuksköterska som jag är) så har du förmodligen inte hälften så skitigt som jag har när jag har veckostädat rejält (en gång i månaden eller nåt). Jo jag veckostädar men det är mest bara röja, dammsuga o torka golv. Ja o torka av lite i köket o toan förstås. Men damma? 2-3 gånger om året... det räcker! Nu har jag ju nästan inga prydnadssaker o de jag har är instängda bakom glasdörrar. Där dammar jag varannat år eller nåt hihi.. Nä nu överdriver jag kanske lite, men inte jättemycket! Man kan ha mkt roligare i livet än att ha kliniskt rent. Våga testa att inte ha så välstädat o se om du blir sjuk. Tror det är något du har med dig sen du var liten... Man blir sällan astmatisk pga lite husdamm... Svåra astmatiker som har flera anfall i månaden, behöver ha pariboy (sådan elektrisk inhalator) hemma osv kan behöva det då minsta partikel störa deras luftvägar (men du har en MKT dammande pippi som du klarar, då klarar du vanligt damm), men jag tror faktiskt inte riktigt på att du blir så sjuk som DU TROR! Som sagt, våga testa!

Sen kan jag förstå känslan du har när du genomfört ditt pass på 70 timmar, det är säkert underbart! En stolthet över att ha fint o rent... O du, det är bra du börjat redan nu, ta det lugnt, det blir jul iaf! Kram på dig// Lena
Svar från Trullan 2012-11-26 21:37
Jag kommer att fortsätta städa så länge min kropp tillåter. Jag mår helt enkelt bra av att ha det rent och snyggt hemma, jag VILL ha det så, allergisk eller ej :o)
Kram Milla
Lena S 2012-11-27 21:18
Men det är en annan sak ;)
Svar från Trullan 2012-12-02 16:54
Japp, det har Du rätt i :o)