"Hjärtats tankar & funderingar"

Fler biverkningar...

Jag har med tiden upptäckt fler biverkningar av min medicin (FONTEX) mot ångest. Utöver den extrema trötthet som jag redan beskrivit för Er, har jag både blivit rundare om magen, (då min aptit ökat i samband med att jag mår så pass mycket bättre ;o) att jag har svårt att sova (har även fått helt ändrad dygnsrytm) samt att jag ofta får "trög mage"/blir förstoppad. 

Sedan är det ytterligare ett par biverkningar som jag inte "anser lämpliga" att skriva om i min blogg, så de håller jag för mig själv. Inte ofta det händer... Att jag utesluter något personligt ;o)

Jag hoppas att några av biverkningarna kommer att försvinna helt eller åtminstone minska markant.

Satt och läste på nätet om olika biverkningar från min medicin och under övrigt hittade jag detta: (Tänkte på mitt inlägg "Vilken jäkla smäll...")

Övrigt – håravfall, gäspningar, dimsyn, oförklarade blåmärken eller blödningar, svettningar, värmevallningar, yrselkänsla vid stående, led- eller muskelsmärta, låga natriumnivåer i blodet.

Har Du upplevt samma sak (det vill säga olika biverkningar) när Du ätit medicin? Gick de med tiden över helt eller delvis? Berätta gärna!

Kram Milla

FONTEX

Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2011-05-27 09:54 | Läst 9185 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Camilla,

Jag har använt liknande medicin (sertralin) nu i snart ett par månader.
Enda biverkning hitills är som du tydligen har, en jäkla trötthet känns det som.

Jag tror mig veta vad din personliga biverkan består av, då jag också har en biverkan som man kanske talar högt om. Och nej, det rör inte potensen !
Lena S 2011-05-28 11:17
Hej Hasse!
Om du upplever jobbiga biverkningar med din medicin o du tar den som vanlig antidep. medicin (inte som Camilla just för svår ångest) så kan du alltid testa att byta. Jag åt först Zoloft, det funkade inte alls på mig. Blev helt som i en bubbla... sen började jag med Cipramil, som väl är ett sertralinprep. (tror jga), det funkade mkt bättre för mig. Så be om att få testa något annat om du tycker biverkningarna är jobbiga! Ha det bra! Kram Lena
Svar från Trullan 2011-05-29 19:21
Nu gjorde Du mig nyfiken Hasse... ;o)
/Milla

Tack för Ditt inlägg Lena!
Kram Milla
Jag har ju ätit antidepressivt (vilket fontex är en variant av) under 6-7 år (slutade dock helt för 3-4 år sen). Jag blev inte trött av den sorten jag tog, tack o lov. Men jag hade mkt muskelspänningar, satt ofta o knöt händerna hårt hårt o bara spände musklerna i allmänhet. Kunde inte slappna av ordentligt helt enkelt. Det var jobbigt. Jag hade även en hel del öronsus. Sen gick jag upp 7-8 kg när jag satte in den. Jag fick INTE ökad aptit, för jag åt som innan, utan det var helt klart medicinens fel (så får vetenskapsmännen säga vad de vill, jag förändrade inget). Dessutom gjorde jag ett uppehåll på ett par månader en gång o när jag satte in skiten igen gick jag upp lika mkt igen! GAH! Då hade jag lyckats gå ner dem... En annan biverkan var att man blev lite avtrubbad/okänslig. Som numera när jag ser något sorgligt eller väldigt glatt på TV håller jag på att börja tjuta varje gång - förr rörde det mig inte i ryggen. Ska säga att de värsta biverkningarna var när jag satte UT medicinen. Man måste sätta ut den extremt långsamt, det tar 4-5-6 mån att bli helt fri. Det är inte så att man blir abstinent, det är inte beroendeframkallande som så, men utsättningsbiverkningarna i huvudet är inte kul. Det "flashar" som när man har väldigt hög feber, man känner sig yr, får huvudvärk o dyl. Det är väl för man ändrar den kemiska balansen i hjärnan antar jag. Har hört många som drabbas av det vid utsättning. Det kändes bara man glömde ta sin tablett en dag, så den risken fanns inte ;).
Just ja, du undrade om det gick över med biverkningarna efterhand. Ja viktuppgången stabiliserade sig ju, det andra bestod hela tiden.
Men behöver man ta medicinen o mår i huvudsak väldigt bra av det, då ska man inte tveka. Att ha ångest eller vara deprimerad är värre!! Kram Lena
Svar från Trullan 2011-05-29 19:25
Muskelspänningar i händer och fötter har jag också! Undra om det började samtidigt med medicinen eller om jag hade det tidigare? Minns inte... Fontex skall vara det enda läkemedlet mot ångest/depression som man INTE går upp i vikt av. Jag känner mig lugnare, men har fortfarande lika mycket känslor (bölar fortfarande till filmer ;o) Hihi. Själv kommer jag kanske få leva med min medicin resetn av livet? Men det är ok, bara jag slipper tillbaka till helvetet! Tack för Dina rader vännen!
Kram Milla