"Hjärtats tankar & funderingar"

Som att vara barn och vänta på jultomten...

Jag har en längre tid funderat på att skaffa hund, men velat fram och tillbaka. Dels för att jag haft astma och varit päls allergiker sedan två års ålder, men även för att jag aldrig varit en riktig  "hundmänniska". Till och med rasen Kinesisk nakenhund som sägs vara allergivänlig kan framkalla astma och allergi. Det finns tyvärr inte någon hundras som är helt allergifri

Men den senaste tiden har jag känt att det "fattas" något i mitt liv. Att det inte är barn är jag 100% säker på, (läs "Jag vill inte ha barn") däremot ett husdjur till. (Jag har ju sedan snart 30 år tillbaka Kickan). Men vad kunde jag skaffa mig för djur som är allergisk mot de flesta (åtminstone de djur som har päls). Jag funderade på en kakadua, (det har varit min högsta dröm sedan jag var barn) sköldpadda, (men hur kul är det?) leguan, Kinesisk nakenhund och duva. Tyvärr var min man emot att jag skulle köpa en kakadua (sköldpadda och leguan kom inte ens på frågan) eftersom vi bor i lägenhet och de låter en hel del. Så tillslut beslöt jag mig för att köpa en liten skrattduveunge som jag hade sett på blocket.

Allt var färdigt och paret som sålde den lilla duvan skulle själva komma och lämna honom för några veckor sedan. Men så fick de förhinder och avbokade vårt möte. Vi kom överens om att vi skulle ses en annan dag, men sedan hörde jag aldrig ifrån dem igen. Veckorna gick och trots att jag skrev flera mail och sms fick jag aldrig något svar. (Jag kunde i och för sig ha ringt dem, men jag gillar inte att ringa och försöker undvika det så länge som möjligt).

Jag började kika vidare på nätet efter andra möjligheter och hittade då en uppsjö av till exempel rasen Kinesisk nakenhund. Problemet var att jag aldrig hade träffat en sådan ras tidigare och inte hade en aning om ifall jag tålde den eller ej. (Har varit allergisk mot alla andra hundraser som jag mött).

Så jag satte mig ned och skrev mail (för ringa ville jag som sagt inte ;o) till diverse uppfödare och förklarade hur det låg till, att jag var allergiker och inte visste om jag tålde rasen eller ej. Jag frågade om det fanns möjlighet att "låna en valp" i cirka två veckor innan jag bestämde mig för ett eventuellt köp. Detta visade sig dock vara betydligt svårare än jag hade trott. (Tur är väl det, det är bra att uppfödarna är så måna och beskyddande mot de små liven). Tillslut fick jag i alla fall tag i ett par som hade en lite "äldre" hund som de skulle kunna tänka sig att "låna ut" ett par veckor. Jag har nämligen hört att det kan ta en tid innan allergin bryter ut.

Även denna gång "sket det sig", då min man vägrade att åka och hämta hunden i Linköping. Men tur var väl det, för annars hade jag aldrig kommit i kontakt med Susanne som ägde nakentiken "Clara".

Efter att ha övertalat min man via sms och telefon (honom vågar jag i alla fall ringa ;o) godkände han tillslut att jag fick köpa "Clara" på prov! Visade det sig sedan att det inte fungerade skulle jag bli tvungen att lämna tillbaka henne.

Så inom loppet av 24 timmar gick jag från tanken att "jag förmodligen aldrig skulle äga en hund" till att vara hundägare!!!

Susanne fick (i sista minuten) en tid hos veterinären för "besiktning" och så sent som tio minuter innan det var dags för besiktningen kunde jag ge henne klartecken (att min man godkänt köpet). Jag slängde mig framför datorn och förde över handpenningen, för utan den skulle det inte bli någon besiktning. Snacka om att vara ute i sista minuten... Tur att Susanne bor alldeles vid djursjukhuset.

Sedan var det bara att vänta. Susanne och hennes man ville gärna se vart deras "valp" (som redan hunnit bli 8½ nånad) skulle bo, så när jag erbjöd dem reseersättning mot att de kom och lämnade henne dagen efter, tackade de ja. Min man arbetade på sjön och hade ingen möjlighet att hämta henne.

Den natten blev det inte mycket sömn kan jag lova. Jag kände mig som ett litet barn som väntade på jultomten, så glad och förväntansfull var jag.

Fortsättning följer...

Kram Milla

Foto: Anders Ericsson

Bildredigering: Camilla Thieme

Inlagt 2012-02-20 20:13 | Läst 2954 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag hoppas att du klarar av att ha hunden kvar .
Sen kan det ju vara så att du får ännu mer bekymmer för att du utmanade din allergi med att testa skaffa en hund när du vet att du har så mycket problem. Kan ju tycka lite synd om hunden som kanske sen ska lämnas tillbaka om så blir fallet..även så tråkigt för dig för man fäster sig snabbt med de små liven.
Hoppas slutar bra.
Mvh
Maria
Svar från Trullan 2012-03-18 12:09
Skulle det vara så att jag tyvärr måste göra mig av med Pepsi, skall hon lämnas tillbaka till sin uppfödare. Det står i köpeavtalet. Allt verkar dock gå bra (peppar, peppar). Tack Maria.
Mvh Milla
Hon är ljuvlig! :)
Hoppas att det löser sig!!
Kram!
Svar från Trullan 2012-03-18 12:10
Anna, tack goa Du :o)
Kram Milla