MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Profilbild


Tänkte fråga Er om Ni har något bra tips på hur man får bästa kvalité på sin profilbild när man lägger upp den här på Fotosidan? Tycker mina blir så suddiga. Vad har Ni för storlek på dem med mera? Berätta gärna!

Kram Milla

 


Foto: Camilla Thieme



Postat 2010-07-10 17:30 | Läst 4299 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Till minne av Kia



 

 

Idag skulle Kickans kompis Kia ha fyllt 11 år. Tyvärr gick Kia bort alldeles för tidigt, den 22 oktober 2009. Kickan och jag saknar Kia oerhört mycket...

Jag vill tillägna detta inlägg till Anna, Kias matte som älskade (och älskar) Kia så gränslöst mycket. Kickan och jag tänker på Dig, massor!

Kramar från Milla & Kickan 


Här kan Ni se Kia (till vänster) och Kickan (till höger). De var så kära :o)

Film: Camilla Thieme


Kickan har fortfarande inte förstått att lilla Kia har gått bort :o(


Foto: Camilla Thieme


En bild på Kia som jag tog när Anna & Kia var och hälsade på Kickan och mig :o)

Foto: Camilla Thieme

 



Postat 2010-06-16 20:57 | Läst 3074 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Tack för att Du är så underbar...

 

Idag har jag fotograferat min lilla älskling. Jag hade en "dröm" att föreviga honom i ett träd med rosa blommor som jag fotograferade för ett par dagar sedan (se bilden längst ned). Men när jag kom dit idag så hade nästan alla blommorna blommat ut... :o( Tog dock ett par foton i alla fall :o)

Kickan var så duktig och skötte sig verkligen exemplariskt. Vi cyklade tillsammans för första gången på 26 år, något som han inte var så förtjust i.

Nu är han alldeles slut och sitter och sover på en pinne i buren. Det tar på krafterna att vara modell ;o)

Tack för att Du är så underbar Kickan! :o)

Kram Milla

 

Här är han min lilla älskling. Världens finaste fågel, inte sant? :o)


Foto: Camilla Thieme

 

Ps. Någon som vet vad detta är för träd? Ds.

Foto: Camilla Thieme

 


Postat 2010-06-05 17:58 | Läst 4639 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Barn nej tack, kakadua ja tack ;o)

 

Jag har i ett tidigare inlägg berättat att jag inte vill ha barn (läs: "Jag vill inte ha barn..."). Däremot har jag alltid drömt om en kakadua :o) Men med respekt för mina grannar har jag valt att inte skaffa någon, inte så länge som jag bor i lägenhet i alla fall. Det känns självklart jättetråkigt, men jag vet hur mycket de kan låta och störa andra människor, så därför har jag valt att låta bli. "Man skall behandla andra så som man själv vill bli behandlad!"

För ett par år sedan fick jag ta hand om en bekants kakadua, då han skulle resa bort i några dagar. Gissa om jag var lycklig!!! :o) Det var ett ypperligt tillfälle att se hur det skulle vara att äga en kakadua och jag njöt av varje sekund. Fast gissa om han kunde damma/skräpa ned... Jag låg på golvet och torkade bajs och "fjädermjöl" flera gånger i timmen ;o) Men det var definitivt värt det! Så det första jag skall göra när och om jag skaffar hus är att köpa mig en alldeles egen kakadua. Och jag skall döpa den till "Godis" :o)

Kram Milla

 

Här har Ni honom, sötnosen Hugo :o)

Foto: Camilla Thieme

 

Här är ett videoklipp när Hugo duschar hemma hos mig :o)


 


Postat 2010-05-15 20:43 | Läst 4960 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

När djur far illa...


Finns det något värre än när djur far illa? Djur som är så goda och vill oss människor så väl. Jag finner inga ord för hur ont det gör i mitt hjärta när jag ser hur grym människan kan vara mot dessa underbara varelser.

Jag har i flera år sett en hund gå förbi utanför mitt fönster, den är så tjock att den knappt kan ta sig fram. Först reagerade jag knappt, utan trodde bara att den var dräktig. Men när jag sedan såg att den aldrig fick några valpar har jag börjat undra... Kan det vara så att hundens matte eller husse ger den för mycket mat, att den knappt kan ta sig fram på grund av övervikt?

Jag känner att jag måste agera, jag lider så med den stackars vovven...

Igår fanns det en artikel i DN där de svarade på frågan "vad man skall göra om man misstänker att djur far illa". Man skall kontakta länsstyrelsen och man kan vara anonym. Om det är akut och man inte kan nå länsstyrelsen kan man kontakta polisen.

Men tänk om hunden har något hormonfel eller liknande och inte kan gå ned i vikt. Är det fel av mig att lägga mig i då? Hur skulle Du ha gjort? Skulle Du ha agerat? Och hur skulle Du reagera om någon annan lade sig i hur Du behandlar Ditt husdjur? Kan vara en känslig fråga detta...

Kram Milla


Här är en bild på ett djur som garanterat inte far illa (även om det säkert hade mått bäst av att få leva fri)... Min älskade Kickan som idag är över 26 år!


Foto: Marko Thieme

Bildredigering: Camilla Thieme


Ps. Om man råkat skada ett vilt djur skall man kontakta polisen. Är djuret vid liv skall Du ringa 112, annars skall Du ringa 114 14. Polisen informerar Dig hur Du skall göra. Ds.


 

Postat 2010-05-03 09:17 | Läst 3908 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa