MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Fjärde advent...

 

Vill bara önska Er alla en trevlig fjärde advent :o)

Kram Milla

 

Postat 2010-12-19 13:21 | Läst 2825 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Medicinrapport ;o)

 

Jag tänkte jag skulle rapportera hur det gått med min medicin sedan sist jag ökade min dos.

De två första veckorna gick ju som sagt galant, men på den artonde dagen brakade HELVETET löst. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag aldrig förut upplevt en sådan stark ångest och ett sådant obehag, både fysiskt och psykiskt.

I fyra dygn kämpade jag med fruktansvärd ångest. Jag sov endast ett fåtal timmar, kunde knappt äta och mådde nästan konstant illa. Jag hade svårt att vara still och var tvungen att hela tiden röra på mig, trots att jag var så trött att både kropp och ögon värkte. Stundtals låg jag på golvet i hallen och kallsvettades och skakade. Jag var livrädd över att jag skulle kräkas!!! Jag blev dålig i magen, kände mig yr och hade ständigt en klump i halsen.

Tack och lov släppte den värsta ångesten efter dessa fyra mardrömsdygn och jag har sedan dess mått hyfsat bra. Men jag känner en ökad oro, speciellt när jag vaknar på morgnarna och på förmiddagarna. Jag har inte vågat gå utanför dörren på tolv dygn (med undantag en timme då jag följde med min man och handlade) och det känns som jag fått "börja om från början" med allt igen. Jag vågar inte träffa människor, inte åka/köra bil, inte äta ute och så vidare. Saker som jag faktiskt gjorde innan jag började med medicinen, trots att jag mådde dåligt. Nu vågar jag inte ens försöka...  Jag har dessutom fått mer negativa tankar och tänker mycket mer på baciller och magsjuka (sådant som är orsaken till mina besvär). Men det är tydligen normalt att man blir sämre en tid för att sedan bli bättre igen :o) Så det är bara att kämpa på.

Igår ökade jag min dos igen. Visserligen bara pyttelite, men jag är ändå orolig för att det skall bli som sist. Jag vill INTE gå igenom det HELVETET igen!!!

Nu tänker Ni säkert att jag skall tänka positivt för att inte själv framkalla ångest/oro och det gör jag. Men den ångesten som jag kände när jag mådde som allra sämst är inget man kan framkalla själv. Det är en 100% "äkta fysiskt reaktion". Bara att hålla tummarna att det värsta redan är över...

Kram Milla

Teckning: Camilla Thieme


Min vän Anders började med samma medicin samtidigt som mig och har haft relativt få biverkningar (trots att han tar en nästan tre gånger så hög dos än mig). Han har endast känt sig lättirriterad och stundtals haft ökad ångest/oro samt fler "negativa tankar". Men i natt klockan kvart över tre fick jag detta sms av honom:

"Panikångestattack! Hjärtat rusade, hela vänster sida krampade och domnade bort, trodde jag åkte på en hjärtattack först. Vet inte vad som hände, har inte varit med om detta förut! Fick ingen kraft i benen och hade fullt upp med att stå".

OBS! Jag har fått Anders godkännande att publicera detta. Tack min vän och krya på Dig! Ds.

 


Postat 2010-12-19 09:03 | Läst 2613 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Merry Christmas!

 

 

Jag fick en jättefin animerad Julhälsning av min vän Helena Pietik idag och blev så glad :o) Tänkte att Ni kanske också ville ha den och skicka till Era nära och kära!

Kram Milla

 

OBS!!! Klicka på bilden och följ instruktionerna ;o) Glöm inte ljudet.

 

 


Postat 2010-12-18 18:54 | Läst 3617 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Hur bär de sig åt?

 

Jag undrar hur personer som deltar i vissa fototävlingar (där man själv kan vara med och rösta) kan få så många röster på en och samma dag? Är det fusk eller inte?

Jag deltar just nu i Icas Fototävling "Julpynt" och där kan vissa bilder få flera hundra röster varje dag! Själv är jag glad om jag får fem stycken... (Har några tappra vänner som röstar på mitt bidrag dagligen ;o) Jag undrar hur dessa personer bär sig åt? Det står att man bara kan rösta på sitt eget bidrag en gång per dag, men har de kommit på ett sätt att rösta fler gånger? Eller är det så att de har flera hundratals vänner och bekanta som sitter och röstar varje dag, det har jag svårt att tro (trots Facebook ;o) Eller är det bara så att mitt bidrag är så mycket sämre än de andras? Vad tror Du? Berätta gärna!

Till sist, TACK alla Ni som röstat och fortsätter att rösta på mitt bidrag! :o)

 Kram Milla


Här är mitt bidrag, rösta gärna Du också! :o)

För att hitta bilden, klicka på fliken "Flest röster".

Foto: Camilla Thieme

 


Postat 2010-12-18 09:03 | Läst 3216 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Stipendier...

 

Jag har i flera år hört att man kan söka stipendier för diverse olika saker, men aldrig testat att göra det själv. Nu när jag gått utan inkomst i snart sju månader tänkte jag att jag kanske skulle ge det en chans. Vet någon av Er hur man går till väga? Vad det finns för stipendier och hur man skall skriva för att ha större chans att få hjälp? Berätta gärna!

Jag har kikat lite på biblioteket, men tycker det är väldigt svårt, finns ju hur mycket som helst!!!

Kram Milla


 


Postat 2010-12-17 08:07 | Läst 2543 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa