MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Hos frisören...

 

Nu har jag varit hos frisören. Jag ville ju se om jag klarade av att åka in till stan och klippa mig utan ångest (nu när jag börjat med medicin) men jag kan nog tyvärr inte bedöma det ännu. Dels för att jag precis höjt dosen på min medicin och blivit sämre igen (man kan tydligen bli det varje gång man ökar dosen) men också för att jag så gott som hela tiden var alldeles ensam med min frisör. Det är alltid värre när det är många kunder samt flera frisörer i salongen samtidigt, så jag får vänta med min utvärdering till nästa gång.

Men, jag är i alla fall glad att jag klarade av det (ännu en gång). Hade faktiskt ganska mycket ångest i bilen på väg in till stan, vid Globen släppte det dock, tack och lov. Kanske var det för att jag tog upp mobilen och började fotografera lite med den? Finns nog ingen bättre medicin för mig än en kamera ;o)

 

Ville få med SkyView på Globens tak :o)


Här sitter jag i bilen på väg till frisören och min ångest har precis släppt :o) Man ser det inte på denna bild, men min hårbotten är alldeles mörk. Hade inte klippt och färgat håret sedan oktober månad!!!

 

Så här snygg var jag när jag färgat håret och satt i hårtorken i väntan på slingor ;o)

 

Här fick jag ljusa slingor till mitt blonda nyfärgade hår. Snygg va?

 

Efter 3 timmar och 45 minuter (samt 625 kronor fattigare) var jag så äntligen färdig!  Här kan Ni se vad ljushårig jag blev! Jag hade lockat mig jättefint när jag var klar, men de lockarna försvann tyvärr när min frisör ville gå igenom klippningen en sista gång (för att se att hon inte missat något ;o)

Foto: Camilla Thieme

(OBS! Mobilkamera Samsung GT-S5230)

 

 


Postat 2011-04-06 18:22 | Läst 4740 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Jag är ingen rasist, men...

 

Nu har jag och min man varit hos läkaren och lämnat blod för allergitest, framförallt allergi mot kvalster. Hoppas att de hittar något så att vi (framförallt jag) kan få hjälp. Min man har bara lite slem i halsen någon enstaka gång, medans jag ligger vaken flera timmar i veckan på grund av besvären. Vi skall få skriftligt svar om cirka sju dagar och hittar de något kan vi få testa medicin eller bli remitterade till specialist.

Vi hade tiderna direkt efter varandra till samma läkare, men gick in samtidigt båda två istället. Jag är definitivt ingen rasist, men det finns bland annat en sak som jag reagerar väldigt starkt på. Det är när man går till sjukhuset och får träffa en utländsk läkare som inte förstår vad man säger och som man får gissa sig till vad de har att säga. Just det hände mig och min man idag när vi besökte Handens Vårdcentral.

Detta kan visserligen hända med en svensk doktor också och det är lika illa det, men på senaste tiden har jag (och många i min närhet) fått gå till utländska läkare som knappt talar svenska. Det som är så viktigt att just då, när man är sjuk och behöver vård kunna bli förstådd, så att man kan få rätt hjälp. Speciellt om det gäller mer allvarliga sjukdomar och inte "bara ett allergitest".

Har landstinget inga som helst krav eller bestämmelser på hur mycket svenska en distriktläkare bör kunna för att bli anställd inom sjukvården? Eller är det akut brist på distriktläkare? Jag tvivlar inte på deras kompetens som läkare, utan reagerar bara på hur dålig svenska endel talar samt förstår...

Har Du också råkat ut för detta? Vad känner Du? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Paula & Picasso :o)


Foto: Camilla Thieme

 

 


Postat 2011-04-05 17:00 | Läst 2671 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Det "stora testet" ;o)

 

På onsdag (den 6/4) skall jag åka in till stan och färga håret, göra slingor samt klippa mig. Jag brukar endast göra det två gånger om året eftersom jag inte har råd att gå till frisören så ofta (klipper dock luggen själv ett antal gånger där emellen ;o) Dessutom är jag beroende av skjuts till och från stan, då jag inte kan åka kommunalt på grund av min ångest (ännu).

Ni kanske undrar varför jag åker in till stan och klipper mig när jag har de problem som jag har, men det beror på att jag gått till samma ställe sedan jag var ca femton år gammal och känner frisören ganska väl. Det ger en viss trygghet att veta att hon känner till mina problem och att jag kan må dåligt när jag är där. Sedan vet hon hur jag vill ha håret och jag får själv hjälpa till att både kamma, torka och föna det som jag själv vill :o)

Samtidigt skulle det vara roligt att testa något nytt. Har haft samma hårfärg hela livet och samma frisyr en herrans massa år, men jag är tyvärr så feg... Kanske byter frisyr nästa gång? ;o)

Vad menar jag då med "det stora testet"... Jo, i flera års tid har jag fått en fruktansvärd ångest varje gång jag skall till frisersalongen. Både på vägen dit och hem, men även under tiden jag är där. Inte gör det saken lättare att jag brukar sitta där fyra, fem timmar varje gång! Oftast går jag dit på onsdagar, då hon som klipper mig är ensam i salongen. Då är det både mindre kunder och jag känner mig lite bättre till mods. Någon form av ångest har jag dock alltid haft i all fall. "Testet" blir att nu när jag äter medicin mot min ångest, se om den verkligen hjälper när jag gör sådant som jag vanligtvis brukar få mycket ångest av. Att jag mår bättre här hemma har jag redan både konstaterat och berättat för Er, men nu får jag se om den hjälper även "utanför hemmet". Självklart hoppas jag att så är fallet! :o)

Brukar Du gå till samma frisör/hårsalong eller brukar Du varierar Dig? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-04-04 22:24 | Läst 1741 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Imorgon...

 

Imorgon skall jag äntligen gå till läkaren och göra ett allergitest! Jag misstänker att jag har kvalsterallergi och börjar bli mäkta trött på alla sömnlösa nätter med slem och kill i halsen, hosta, rinnande ögon och "klickande" öron. Visserligen vet jag inte om jag kan få hjälp ännu, men jag hoppas i alla fall. Kanske måste jag köpa en ny säng, vilket jag tyvärr inte har råd med i dagsläget.

Jag gjorde en test för en dryg vecka sedan och tvättade alla sängkläder (inklusive kuddar, täcken och madrasskydd) och då var jag faktiskt symptomfri i en natt!!! Tyvärr började besvären om redan natten efter.

Jag tycker även att allergin har eskalerat de senaste veckorna (kanske beror det på att våren och all pollen är på antågande)? Tidigare fick jag en "attack" per natt, men nu kan jag få tre, fyra stycken... Räknar man efter blir det många timmars sömn jag går miste om varje vecka, månad, år och så vidare.

Har Du också kvalsterallergi och varit hos läkaren? Vilken hjälp fick Du? Berätta gärna!

Kram Milla

 

 


Postat 2011-04-04 10:15 | Läst 2808 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Köp två Fotoböcker, betala för en :o)

 

Tänkte Du beställa en Fotobok? Då kan jag tipsa om att man fåt två stycken till priset av en hos Photobox just nu :o)

Erbjudandet gäller till och med onsdag 6 april.

Kram Milla


Rabattkod: PR2F1M

 

 

 

Postat 2011-04-03 09:35 | Läst 1378 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa