MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Ny erfarenhet...

Jag tänkte "flika in" med ett inlägg om foto så här mitt i min "resedagbok". 

I går fick jag en ny erfarenhet. Jag fick lära mig att fotografera på väldigt kort tid och sluta innan jag själv var nöjd. Jag fotograferade nämligen en väns bebis inför hennes dop. Min vän bad mig ta en bild som de kunde använda som "tackkort" efter dopet. Inga problem tänkte jag och packade ned kameran, tre objektiv, stativ och en extern blixt...

Nu är det så att jag inte har några egna barn, så jag är inte så insatt i "hur de små liven fungerar". Att de inte orkar så mycket, utan mest vill äta och sova. Så den fotosessionen som jag hade sett framför mig (på sådär två timmar) blev till en dryg halvtimme. Där den mesta tiden gick åt att försöka få bebisen att halvsitta i sängen, le eller titta in i kameran. Som tur var hade jag tre glada "assistenter", det vill säga mamman, mormor och morfar som hjälpte till. 

Jag tog några foton när Rebecka låg på sängen, men blev inte nöjd med resultatet, så efter en liten stund gick vi ut i vardagsrummet. Men jag hade knappt hunnit ställa in kameran innan allt redan var över... Bebisen blev trött och skulle sova. Tur att modellen var så fin i alla fall, så korten blev söta trots kvalitén...

Här är några varianter på "tackkortet".

      

Foto: Camilla Thieme

Någon som vet hur man får bort skuggan på höger sida, på ett snyggt sätt? Jag tycker det är så svårt. Jag vill verkligen lära mig detta, speciellt då jag inte har grejer att ljussätta ordentligt med. Snälla, hjälp mig...

Kram Milla

Ps. Fler bilder på Rebecka i sin dopklänning kommer senare. Ds.

Postat 2011-12-17 21:05 | Läst 1544 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kamelridning...

Dag 2

Så länge jag kan minnas har jag velat "rida kamel". Men eftersom jag läst att man kan bli illamående, har jag aldrig vågat testa. Men så körde vi av en slump  förbi ett "Kamel Center" på vår semester och då utbrast jag helt spontant "Å, kan vi inte "rida kamel"?  

Sagt och gjort, vi svängde in på centret och innan vi visste ordet av hade fått på oss passande kläder och satt högt upp i två stolar på kamelryggen. Lite läskigt var det när kamelen reste sig på samt lade sig ned efter vår ridtur. Vi fick dessutom en väldigt hög kamel!

Men jag mådde inte illa under den drygt tjugo minuter långa färden och det är jag väldigt tacksam för. "Ridturen" var verkligen en upplevelse att minnas för livet, men jag kunde samtidigt inte låta bli att undra vad kamelerna tyckte. Om de trivdes eller vantrivdes, så det var svårt att njuta fullt ut...

Har Du "ridit kamel" någon gång? Tror Du kamelerna "far illa" av detta? Berätta gärna!

Kram Milla

Ps. Vet någon vad kläderna vi har på oss på fotot nedan heter samt det vi har på huvudena? Är det en turban av något slag??? Ds.

Visst är vi fina...

Foto: Camello Center, Teneriffa

Bildredigering: Camilla Thieme

Fortsättning följer...

Postat 2011-12-17 10:43 | Läst 1798 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Hotellfrukosten...

DAG 2

Jag blev (som vanligt) helt överväldigad av frukostbuffén som serverades på vårt hotell, vilket berg av frestelser! Det fanns ingen hejd på hur mycket gott (och framför allt onyttigt) det fanns att välja på...

Nybakat bröd och bakverk i alla dess former, toasts, färdiga baguetter, alla pålägg man kan tänka sig (olika sorters skinka, ostar, salami, leverpastejer, marmelader, nutella/chokladkräm) olika yoghurtsorter, fil, flingor, müsli, nötter, dadlar, kaffe, te, varm choklad, flera sorters juicer, korvar, bacon, ägg, (stekta, hård- och löskokta, äggröra och egen komponerade omeletter) pannkakor, piroger, olika sorters crêpes, våfflor, sill, grönsaker, samt världens alla frukter. Ja, det fanns till och med champagne, för de som var sugna på alkohol på morgonkvisten...

Jag har aldrig varit någon direkt "frukostmänniska". Här hemma väntar jag med att äta frukost till klockan tolv ungefär (trots att jag går upp vid klockan sju, åtta så gott som varje morgon). Då äter jag oftast endast lite yoghurt, en hård brödskiva, (utan smör) en halv banan, en halv apelsin, ett glas vatten, vitamintabletter ("Kvinna" och "Omega3") samt tar min medicin mot ångest.

Under semestern bestod min frukost av:

- 1 liten brödskiva med 1 ostskiva och Bregott

- 2 croissanter med chokladkräm

- 2 pyttesmå glas apelsinjuice

- 1 dl citronyoghurt med färska röda bär (hallon, jordgubbar och vinbär)

- 1 superstor pannkaka med socker eller en ost omelett (med massor av ost)

Dessutom "smugglade" jag nästan alltid med mig en eller två bananer, (till "lunch") och ibland även ett par croissanter...


"Här är ett av de många välfyllda bufféborden med diverse läckerheter."

"Här stod hotellets kock och lagade omeletter, pannkakor, våfflor med mera, på hotellgästernas beställning."

Foto: Camilla Thieme

Fortsättning följer...

Postat 2011-12-16 07:51 | Läst 1588 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Första kvällen, natten och morgonen...

DAG 2

När vi landat på Teneriffa och fått vårt bagage hämtade vi vår hyrbil på flygplatsen (som vi hyrt under hela vistelsen). Sedan bar det iväg till hotellet på Playa De Las Americas. 

Solen sken på en klarblå himmel när vi färdades längs motorvägen och bil termometern visade att det var 23 grader varmt ute denna underbara eftermiddag.

Det första vi gjorde när vi hade checkat in var att gå ut på balkongen och titta på utsikten. Vi hade betalt extra för att få havsutsikt och det hade vi verkligen fått!

"Utsikten från balkongen"

Foto: Camilla Thieme

När vi packat upp resväskorna tog vi en liten strandpromenad. Det var så vackert och kändes rent ut sagt magiskt att gå där iklädd endast en klänning med havet på ena sidan och palmer på den andra. I morse hade jag befunnit mig på ett regnigt, blåsigt och kallt Arlanda, helt ofattbart...

Vi hade en Mc Donald´s restaurang endast cirka tvåhundra meter från vårt hotell, så det blev en snabb middag innan vi stupade i säng. Där somnade jag totalt utmattad, efter att ha varit vaken i nästan ett helt dygn.

När jag sovit endast ett par timmar vaknade jag med en lite orolig och "konstig" känsla i kroppen. Vad hade jag gett mig in på??? Plötsligt fall polletten ned och jag insåg att jag faktiskt befann mig i ett helt annat land, långt ifrån mitt hem och tryggheten. Ändå kunde jag inte låta bli att le.

Halv sju nästa morgon klev jag upp, drog bort gardinerna och öppnade balkongdörren. Jag möttes av en ljummen och frisk bris och av ljudet av vågorna som letade sig in bland stenarna nere på stranden.

Husen runt omkring såg ut att vara hämtade från sagan "Alibaba och de fyrtio rövarna", med sina tinnar och torn på taken i varma och välkomnande färger.

Foto: Camilla Thieme

Jag drog ett djupt andetag och bara njöt. Nu började semestern och en rad roliga och spännande äventyr väntade!

Kram Milla

Fortsättning följer...

Postat 2011-12-15 10:32 | Läst 1585 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nu börjar äventyret...

DAG 1

"TENERIFFA HERE WE COME..."

Allt kändes relativt lugnt tills precis innan det var dags att åka till Arlanda. Plötsligt fick jag skyhög puls och  blev alldeles varm i kroppen. 

Bilresan till Arlanda gick dock bra, lite nervös var jag, men jag hade ingen direkt ångest. Det var mina föräldrar som skjutsade oss till flygplatsen och det gav mig en viss trygghet och fick mig att känna min något lugnare.

När vi stod där utanför terminalen kändes allt så overkligt. Befann jag mig verkligen på Arlanda på väg att flyga till Teneriffa!?! Hur hade det gått till? Jag som för mindre än ett år sedan inte ens kunde lämna lägenheten utan att drabbas av fruktansvärd ångest. Nu stod jag alltså där på en flygplats på väg att resa till ett helt annat land!

"I väntan på avresa"

"Vårt flygplan, en ståtlig Airbus 330-300, på ett regnigt Arlanda"

Foto: Camilla Thieme (kompaktkamera)

Konstigt nog avtog nervositeten ju närmre avgång vi kom och när väl hade satt oss på våra platser kände jag mig faktiskt väldigt lugn (trots att flygplanet var proppfullt av folk, med bland annat en massa barn). Kanske berodde mitt lugn till stor del på att jag i förväg beställt "speciella" flygplansstolar, där jag och min man fick sitta ensamma vid ett fönster och där vi hade extra mycket benutrymme (se bilder nedan). 

Foto: Camilla Thieme (kompaktkamera)

Jag minns senaste gången vi flög, då var jag så nervös att handsvetten rann om mina små, likbleka, darriga händer.

"Vy från flygplansfönstret"

Foto: Camilla Thieme (kompaktkamera)

Jag klarade av hela resan (som tog exakt sex timmar) utan någon som helst ångest, trots att jag dessutom på planet åt sådant som "förr i tiden" brukade "trigga igång" ångesten rejält.

De serverade både kyckling, räkor och (frysta?) hallon, sådant som jag undviker i vanliga fall. På planet åt jag upp all kyckling och smakade på både räkorna och hallonen. Inte illa för att vara mig...

"Maten på planet, på ditresan"

Foto: Camilla Thieme (kompaktkamera)

"Två glada och förväntansfyllda resenärer"

Foto: Camilla & Marko Thieme (kompaktkamera)

"Planet som tog oss till Teneriffa (genom ett fönster på flygplatsen i Santa Cruz)"

Foto: Camilla Thieme (kompaktkamera)


Vi möttes av ett varmt och soligt Teneriffa när vi klev av planet och redan då kände jag att det här skulle bli en underbar semester!

Kram Milla

Fortsättning följer... 

Postat 2011-12-14 09:28 | Läst 1715 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa