MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Redan två bröllopsfotograferingar inbokade...

Min firma har inte ens kommit igång, men jag har redan två bröllopsfotograferingar inbokade! Känns både roligt och pirrigt. Man har ju ett väldigt stort ansvar när man fotograferar en sådan speciell händelse. Jag som inte har tagit ett enda kort med min systemkamera på flera veckor!!! Måste nog ta fram den och öva lite.

En fråga till Er som är duktiga på att fotografera inomhus (som i en kyrka till exempel) vad brukar Ni ha för inställningar på kameran? Berätta gärna!

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2013-05-15 16:51 | Läst 2846 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Överviktig...

   

Nu är jag för första gången i mitt snart 43 åriga liv överviktig! Alltså inte bara i mina mått mätt, utan även i BMI.

Så idag började jag (ännu en gång) att försöka ändra min kost (träningen tycker jag att jag kommit igång med ganska bra redan).  Det finns absolut ingen garanti på att jag kommer lyckas (eftersom jag misslyckats ett antal gånger redan bara de senaste året) men jag fortsätter i alla fall att försöka.

Denna gång tänkte jag dock göra på ett lite annorlunda sätt än tidigare. I stället för att ta bort/utesluta vissa produkter/maträtter, tänkte jag skriva upp det jag får äta och endast äta detta. Självklart kommer det att bli dagar då jag kanske inte kan följa denna diet/lista till punk och pricka, men detta är vad jag åtminstone skall försöka förhålla mig till.

OBS! Jag vet att allt på den här listan inte anses som "bara" nyttigt och hälsosamt, men det är min lista och sådant som jag vill och tycker jag kan äta. Dessa produkter är i alla fall bättre än pizza, hamburgare och kebab och betydligt bättre än chips, godis, glass och (ljus) choklad.

Detta är vad jag tänkte äta den närmsta tiden (förutom en dag i veckan, då jag får äta precis vad jag vill):

- Kycklingfilé

- Lax

- Skinka

- Rostbiff

- Tonfisk

- Räkor/kräftstjärtar

- Avokado

- Makrill i tomatsås

- Ägg

- Fetaost (10%)

- Grönsaker/wokgrönsaker

- Frukt & bär

- Morötter

- Havregrynsgröt

- Knäckebröd

- Riskakor

- Vatten

- Pepsi Max (skall dock minska på konsumtionen)

Jag skall även försöka att inte äta efter klockan sju på kvällen.

Har Du fler förslag? Berätta gärna!

Kram Milla

* Jag äter inte russin, nötter, linser, bönor, keso/kesella mm. 

 Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Postat 2013-05-13 23:56 | Läst 2194 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

SANT...

 

Postat 2013-05-12 22:29 | Läst 911 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vilken är Din favoritbutik/internetsida när det gäller foto?

 

När Du skall köpa någon ny fotoprodukt, var handlar Du då den helst?

Köper Du den på nätet eller besöker Du hellre någon "fysisk" butik? Vilken butik i sådana fall och varför? Berätta gärna!

Kram Milla

Pepsi och jag njuter i solen från passagerarsätet i vår bil.

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Postat 2013-05-10 08:18 | Läst 3176 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Revansch...

"Ni som följt min blogg vet vilket helvete jag gått igenom och hur hårt jag kämpat mot diverse myndigheter i många år för att få ekonomisk hjälp, (eftersom jag varit för sjuk för att kunna arbeta). Maj 2010 blev jag (som så många andra) av med min sjukersättning. Sedan dess har jag knappt haft någon som helt inkomst".

När jag mådde som allra sämst, svek samhället mig (enligt mig själv) något kopiöst. Under flera års tid fick jag inte en enda krona i ekonomiskt stöd/bidrag, trots att jag hade sjukersättning kvar att ta ut. Jag hade i princip ångest 24 tim./dygn och kunde knappt gå utanför dörren. Ändå ansåg Försäkringskassan (som under mina tjugo sjukdoms år inte träffade mig personligen en enda gång) att jag inte var sjuk nog för att få sjukersättning.

Därför känns det extra skönt att Arbetsförmedlingen i måndags beviljade mig ett näringsbidrag på nästan 60.000 kr till min nystartade firma.

Jag vet inte hur många hundra tusen jag "gått miste om" under mina 20 år som sjuk och icke arbetsför. Jag vågar inte ens räkna efter. Men nu känns det som jag åtminstone får tillbaka en liten del.Visserligen måste jag köpa kamera- och studioutrustning för hela beloppet, men det är nog tur det (annars hade jag väl använt pengarna till att betala av skulden på lånet). Vilket är roligast? 

Så nu skall jag köpa/beställa en massa rolig kamera- och studioutrustning till min nya firma. Det känns verkligen helt fantastiskt!!!

Jag vill även passa på att tacka min underbara handläggare på Arbetsförmedlingen som sett till att detta blivit möjligt. Utan henne hade jag inte varit där jag är idag. Tack Carina.

Kram Milla

Gissa om jag fick en (glädje)chock när jag skulle kolla saldot på mitt bankkonto och fick se en insättning på 59.530 kr! (Senare samma dag fick jag en avisering från Arbetsförmedlingen om insättningen). 

Postat 2013-05-08 23:29 | Läst 2073 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera