"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag är kass...

"Jag fick en kommentar i ett tidigare inlägg där en person undrade om jag inte skämdes när jag berättade om allt onyttigt som jag hade ätit. Då svarade jag helt uppriktigt att jag inte gjorde det. Idag är det annorlunda, idag skäms jag..."


Efter semestern var jag så trött på skräpmat, godis, läsk och snacks. Att sitta still i bilen dag ut och dag in och stoppa i mig choklad, bullar och andra onyttigheter. Jag hade verkligen bestämt mig, NU FICK DET VARA NOG!

Så när jag kom hem lovade jag mig själv att gå ned de 7 kg som jag tjatat om här på bloggen så många gånger tidigare. Jag ville verkligen och jag kände mig äntligen 100% säker på att lyckas! 

Två dagar höll det!!! Sedan var suget tillbaka och tankarna som bortblåsta. Jag begriper inte varför jag inte fixar det. Så här har det aldrig varit tidigare! Jag har förstått att min hjärna fungerar annorlunda sedan jag började ta medicin mot ångest, men nog sjutton borde jag kunna säga STOP.  Det är ju ändå jag själv som i slutändan väljer vad och när jag skall stoppa något i munnen.

Inte nog med att jag fortsätter i mina dåliga banor, jag blir bara värre och värre. Jag äter mer och mer och slutar inte förrän långt in på natten.

Jag tänker på min vikt nästan hela min vakna tid och jag mår uppriktigt dåligt av att se ut så här. Ändå gör jag inget åt det, varför???

Jag önskar att jag var ensam ute i skogen där det inte finns en massa onyttigheter som lockar och hela tiden får mig att "synda". Eller att det fanns (det kanske det gör förresten?) ett slags "Hälsohem" för normalviktiga där de får lära sig att äta rätt och motionera tillräckligt. Tyvärr skulle jag väl ändå inte ha råd att åka på detta "hälsohem" även om de fanns, men tanken är bra lockande. Kanske finns det piller för detta, precis som för allt annat, men är jag verkligen så kass att jag inte klarar detta på egen hand???

Kram Milla


Bara en tidsfråga...

Foto: Camilla Thieme

OBS! Mobiltelefon "FatBooth"

Inlagt 2012-07-14 12:33 | Läst 2566 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag anser inte att man ska göra för stora förändringar i taget för det är då man misslyckas, utan ta en bit i taget. Välj ut en sak som det känns som lätt att sluta med ex sluta dricka läsk och när det fungerar kan du ta bort något mer onyttigt. Ett annat tips är att alltid ha lite nötter och torkad frukt när sötsuget kommer.

Men det viktigaste är att du mår bra och inte din vikt!

Mari
Svar från Trullan 2012-07-14 13:09
Tack för tipset Mari :o)
Jag tycker dock inte att jag försökte ändra så mycket, bara äta "vanlig husmanskost" på vardagarna och unna mig vad jag vill en dag i veckan. Men det tog TVÅ DAGAR och sedan åt jag på Burger King, Mc Donalds osv. Jag blir som "besatt". Kan inte säga nej.

Just nötter och torkad frukt gillar jag inte, men kanske kan jag äta något annat? Läsk är nog det jag har svårast att sluta med... Pepsi Max är min "största last".

Grejen är den att jag mår JÄTTEBRA, förutom min vikt. Det är min vikt som just nu hindrar mig från att vara 100% LYCKLIG. Och så gör jag inget åt den... Det är det som får mig att känna mig så kass.

Tack för Ditt inlägg!

Kram Milla
Mari Lidström 2012-07-14 13:28
Bestäm ett antal dagar du får att på Burger King osv och hoppa över stripsen och ta en sallad i stället, för vikten är det dom söta sakerna som dom största bovarna så ha inte så dåligt samvete över skräpmaten.

Jag gick igen en tuff period och tröstade mig med choklad och åter choklad, gick upp 10 kg. Så nu kämpar jag också med vikten, har nu 4 kg kvar, men nu under semestern har jag unnat mig och gått upp 1 kg igen så det är en ständig kamp mellan vikten och godsakerna. På måndag börjar jag jobba och då återgår jag till mina vanor och till jul ska dom sista kilorna bara borta.
Greppa tag i gubben din där hemma och säger, Nu jävlar drar vi till gymet och tränar!, Äter nyttigt på vardagarna, och unnar dig något godare på helgerna, MEN i rätt mängd!

Sitter själv i samma båt med min sambo, Hon skriker å gapar på att hon blir så rund här å där om hon äter något när hon är pinnsmal. Båda vi har tränat kampsport och går på gym aktivt och har gjort hela våra liv.

Lätt å säga, Alla gillar inte gym eller löpband eller vad som erbjuds, men har man någon att träna med är det alltid roligare, Motivera varandra, Om den ena inte orkar en dag så pushar den andra på, och vice versa.
Behöver inte vara gym, Kan vara långpromenader i rask takt också, nu när det är fint väder å allt.. (Inte här i Småland men, säkert i andra delar av landet)

Älskar onyttigheter själv, men var tvungen att skära ner på det när jag fann mig själv på akuten.


Sätt upp ett schema, att du äter nyttigt på vardagarna och kanske lite mindre osunt en dag i veckan, och häng kameran på axeln och vandra en LÅNG promenad om du inte gillar gym.

Då har du ju något att se fram emot på veckodagarna, Lite som lördagsgodis för barn :)

Bara att ge sig fan på att så ska du se att det blir fina fisken.

PS. Se inte ner på dig själv.
Motivation är svårt att finna, Tro mig jag vet.

/Varg
Tyckte du var jättefin när du var här :-) :-) du vägde nog mindre än mig oxå hihi om man tittar på bilderna Ange tog :-) men jag förstår din känsla ! själv har jag bestämt mig för 5 kg till bort...men vet inte hur det ska gå till för var jag än vänder mig så bjuds det på kakor, finns det kakor inom räckhåll eller så får jag för mig den dumma iden att baka en kaka bara för att den ser så god ut i receptet :-) men vi får peppa varann om jag slutar med kakorna så slutar du med Mc donald :-)
Kramix
Bara för att man inte klarar en del saker som man skulle vilja klara så är man inte kass -det tror jag är viktigt att hålla i minnet. Och att känna sig kass har fått många att börja tröstäta, så det kanske är du ska börja: Du är inte kass!
Tänk istället efter vad du har klarat av hittills och var stolt över det. Gör en lista på saker du vill klara av, börja med några lätta saker. Beta av listan och försök glädja dig åt det du klarat.
De svårare sakerna kan man dela upp i mindre delar eller sätta upp som annorlunda mål: I stället för att gå ned 7 kg kan du försöka gå ned 1 kg på två veckor. När du ser att du klarar det så är det OK att gå upp ett kilo igen, sedan sätter du målet på två kilo osv.
Eller sätt som mål att inte äta efter klockan åtta på kvällen, testa hur många kvällar du klarar det och ställ dig sedan på vågen. Sedan kan du falla tillbaka till de dåliga vanorna" igen och satsa på ett nytt försök.

Ha det gott! /Thomas
Du kanske behöver hjälp av någon terapeut som kan lära dig hantera suget, få dig att tänka på annat sätt när du blir sugen på onyttigheter? Det låter som du är på väg in i ett matmissbruk o det måste brytas innan du är fast - precis som vilket missbruk som helst.
Du vet att det finns ämnen i tex fetterna som man friterar pommes i, som är beroendeframkallande va? Inte konstigt du får ett sug... Hjärnan belönar dig när du ger den vad den vill ha, som vilken alkoholist som helst fast med mat.
Jag tror du ska byta diet helt o hållet, testa LCHF ett tag o chansen är stor att du lyckas bryta trenden. Då får du fettet iaf o kroppen blir lite nöjd, dock inte kolisarna! Men du måste vilja där också för suget efter kolhydrater är där i början. Men går att dämpa med lite fet ost tex.
Jag vet hur det är, har vissa problem själv för tillfället med just skräpmat... mums mums!
Kram Lena