"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag vann en middag med Årets Kock 2011!!!

 

När HSB annonserade tävlingen "Årets HSB-granne 2010" var vinnaren, enligt mig, given! Den "titeln" var ju som klippt och skuren för min underbara granne och gode vän Helena Pietik :o)

Sagt och gjort, jag skrev några rader om henne och bifogade några foton. Sedan sade jag till min man "om inte Helena vinner, då är det fel på mig som inte kan få fram hur fantastisk hon är"...

Som tur var måste jag har lyckats, för i fredags ringde de från HSB och talade om att jag hade vunnit!!!

Vinsten är en middag tillagad av Årets kock 2011 Tomas Diederichsen. Jag trodde att det var Helena och hennes man som skulle bli bjudna på mat, men det visade sig att även min man och jag skall vara med på kalaset :o) De skall även göra en intervjuv och fotografer själva tillställningen samt publicera alltsammans i HSB tidningen nummer 4, som kommer ut i september 2011.

Jag tänkte att vi kunde avnjuta vår underbara middag på Helenas altan i sommar när allt blivit grönt och fint på gården. Hoppas Helena inte har något emot det ;o)

 

Så här skrev jag till HSB:

Det finns enligt mig bara en person som kan bli Årets HSB-granne 2010 och det är min granne och gode vän Helena Pietik.

 I vått och torrt, kyla eller värme ser hon alltid till att vi på Stora Arken i Haninge har en välvårdad och mysig gård, rent och snyggt runt huset samt underbara blommor att beskåda.

 Hon har ett enormt varmt och stort hjärta, är alltid glad, vänlig och otroligt hjälpsam.

Trots sin dåliga hälsa med bland annat hjärtflimmer, artros och två stroke i bagaget, kämpar hon på för allas vår trevnad dag ut och dag in. 

 Hennes sprudlande energi och välvilja får mig ibland att häpna, hur kan en person ha så mycket kärlek att ge till så många människor och hur orkar/hinner hon med att hjälpa alla? Det är för mig en gåta…

 Flyttar det in en ny granne är Helena genast där med en blombukett, får någon tillskott i familjen bjuder hon på tårta och när  jag fyller år står det alltid ett paket utanför dörren. Ibland lämnar hon små presenter bara för att muntra upp mig och hon skickar dagligen små, söta och uppiggande mail.

 Jag kan ärligt säga att jag aldrig mött någon så god människa som Helena och hon är en av anledningarna till att jag valt att bo just här! Jag kan garantera att det inte finns en bättre granne än min vän Helena Pietik!

Helena är helt enkelt Årets HSB-granne 2010 :o)

Mvh Camilla Thieme

 

Några bilder från Helenas vackra altan samt vår innergård:

Foto: Camilla Thieme & Helena Pietik

 

 


Inlagt 2011-03-19 09:16 | Läst 3828 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Man vill flytta dit till er på en gång! ;)
Svar från Trullan 2011-03-19 09:55
Välkommen! :o)
Kram Milla
En sådan eldsjäl gör att det tänds en gnutta hopp om mänskligheten i vårt numera kalla land! Helt fantastiskt att få ta del av denna solskenshistoria som är verklighet.

Grattis till er bägge och ni får säkert en riktigt fin kulinarisk upplevelse.
Svar från Trullan 2011-03-19 20:52
Tack snälla Tomas!
Ja, tänk att det finns sådana underbara människor som Helena
och att HON vill vara vän med MIG!!! :o)
Mvh Milla
Vilken -FIN - mäniska du är Milla .All den omtanke du har inom dej är -BEUNDRANSVÄRLD .Ha det bra på midagen önskar Krillan 54 .
Svar från Trullan 2011-03-19 20:48
Å, tack Krillan, men detta inlägg handlar ju om Helena ;o)
Kram till Dig!
/Milla