"Hjärtats tankar & funderingar"

Mardröm...

 

 

För ett par dagar sedan hade jag en sådan där otäck mardröm som inte vill släppa taget om ens inre...

Jag har i ett tidigare inlägg berättat att jag ibland drömmer sanndrömmar och då ofta "ser in i framtiden" och kan till exempel veta vem som kommer att dö härnäst.

Nyligen hade jag en sådan dröm igen. Fast denna gång var den lite annorlunda...

Jag drömde att jag såg två stycken döda nymfparakiter (samma fågelart som min älskade Kickan). När jag kom fram till de döda fåglarna var min pappa där. Jag frågade honom vad fåglarna hette och han talade då om namnet på den ena fågeln (ett namn på en av mina släktingar). När han sedan skulle berätta namnet på den andra döda fågeln hejdade jag honom och skrek "nej, jag är inte redo" och sedan vaknade jag...

Undra vad detta betydde? Betydde det att jag inte var redo att höra namnet för att det var någon som står mig väldigt nära (en familjemedlem, min fågel eller en nära vän)? Eller betydde det att jag inte var redo att dö? Kanske betydde det ingenting?

Jag har hört att det alltid dör tre stycken människor i en persons närhet under en kortare period. Detta stämmer verkligen! Det behöver för visso inte vara personer som står en nära, men åtminstone människor man träffat ett flertal gånger under sitt liv.

För mig har två personer gått bort inom loppet av fem veckor. Jag är livrädd för vem den tredje personen blir, för jag vet att det tyvärr kommer ett dödsfall till snart :o(

Har Du också hört eller varit med om detta? (Alltså att det alltid är tre personer i Din närhet som går bort inom loppet av ett par månader). Vet Du vad detta "sägen" kommer ifrån och hur länge denna "kortare period" sträcker sig? Berätta gärna!

Kram Milla

(Som hoppas att "regeln" har ett undantag)...

 


Inlagt 2011-03-17 10:18 | Läst 1573 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Och jag som hade hoppats på en fortsättning av Picassos äventyr... :)
Jag kan inte erinra mig att jag har hört den 'regeln'... men kanske har din dröm med att du funderar över den att göra? Drömmar är ju helsnurriga ibland! :)
Kramar
Anna (som härom natten blev jagad av en 'krokodilvaran' och var tvungen att stycka den med ett svärd för att klara sig...;) )
Svar från Trullan 2011-03-17 10:50
Det kommer en fortsättning på "Picassos Äventyr", jag lovar ;o)
Man kan drömma så konstiga saker ibland... ;o)
Tack för Ditt inlägg Anna.
Kramar Milla
Först ang Kickan, du måste ju gå vidare en dag utan honom o han är ju tyvärr ganska så jättegammal för att vara nymf också. Men jag hoppas att han hänger med några år till! Håller tummarna hårt, hårt!

Ang det med att det går tre i stöten håller jag med om. Det är ofta så, se när det dör en kändis, strax efter dör en till o en till...
Fast bland mina egna anhöriga kan jag inte säga att det varit så, tack o lov. De har gått över en o en.
Märker du inte skillnad på dina drömmar, vad som är "verkligt" o vad som är en dröm? Min far kom o hälsade på mig en dröm en gång, det var verkligen VERKLIGT på ett helt annat sätt än när man drömmer om någon annan person i vanliga fall. Han stod där ute på vägen o pratade med mig. Tyvärr vaknade jag innan han hann säga vad han ville. Han sa bara "ska du gräva där"? För i drömmen grävde jag en rabatt... Sen blev jag nog rädd eller något o vaknade, ungefär som du gjorde. Men den drömmen var ingen dröm, det är jag säker på - det var min far som var på besök på riktigt!
Du är ju synsk. Testa att be om svar på dina problem innan du går o lägger dig, be dem ge dig svar via en dröm. Vet en som brukar göra så o hon får ofta besök av döda anhöriga som ger henne svar, via en dröm.
Lycka till också hoppas vi att det inte gör över fler i din närhet nu! Kram Lena
Svar från Trullan 2011-03-19 22:33
Jag vet, men är livrädd att han skall dö varje dag... :o(
Älskar honom så gränslöst mycket!
Jag skall testa att "be om svar" ;o)
Tack Lena.
Kram Milla