"Hjärtats tankar & funderingar"

När en kroppsdel "fattas"...

Igår tog jag ett par snabba foton på min vän Anders ute på Djurgården. När jag kom hem såg jag till min stora förtvivlan att skuggan "kapat" ena hans arm! Vad skulle jag göra nu??? Det blev till att "tillverka en arm" i Photoshop...

Med hjälp av att klippa, klistra och klona fick jag tillslut fram detta resultat:

Tycker Du att det fungerade? Eller rättare sagt, hade Du tänkt på det, om jag inte hade sagt vad jag gjort?  Berätta gärna!

Kram Milla

En "Före & Efter" bild:

Foto: Camilla Thieme


Inlagt 2011-10-02 09:31 | Läst 5694 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Om du inte hade sagt vad du gjort hade jag trott att du istället tagit bort armen från andra bilden. Eftersom skjortan ser lite avskuren ut på första bilden. Men det var ju bra gjort att få dit en arm!!!
Svar från Trullan 2011-10-02 17:05
Det var verkligen inte lätt kan jag tala om ;o)
Tack Lola!
/Milla
Märkligt.... tittar man noga på bilden före så ser man ju lite av bakgrunden och inte ens om man ljusar upp bilden finns ju där nån arm??? Däremot så framträder ju bakgrunden tydligare där armen borde ha suttit... är du säker på att han hade en arm ;-) ?
Svar från Trullan 2011-10-02 17:04
Japp, han hade två armar, jag lovar ;o)
/Milla
Hade det inte varit enklare att ta om bilden med en något annan ljussättning?

Snyggt jobb hur som helst!
Svar från Trullan 2011-10-02 12:13
Jo, om jag hade haft den möjligheten så...
Tack Bengt!
Mvh Milla
Det där skulle kunna få vilken transplantationskirurg som helst grön av avund ;-)
Svar från Trullan 2011-10-02 17:03
Haha, tack för Din sköna kommentar Olle :o)
/Milla
Blev faktiskt väldigt bra. Såg inte alls något skumt med bilden och sen när jag läste texten trodde jag att det var hans riktiga arm, haha.
Svar från Trullan 2011-10-02 17:02
Tack Melody :o)
Vi testade ju bara blixten Camilla, dock hade vi bara 10 min innan vi skulle iväg... om jag som höll i blixten flyttade mig så skulle ju inte skuggan kapat armen :-) måste ju finnas någon som blev bättre eller hur? syns ganska tydligt att den är in-klippt nu tycker jag ...
Svar från Trullan 2011-10-02 16:57
Jag ville bara visa att det GÅR att rädda en bra bild, trots att en kroppsdel "fattas". Fast uppenbarligen så lyckades jag inget vidare ;o) Armen är inte bara "inklippt", jag har mer eller mindre "tillverkat" den själv.
Jag får helt enkelt arbeta vidare.
RickE.nu 2011-10-02 19:47
Men den fungerar ju trots allt :-) din hemmasnickrade arm!
Svar från Trullan 2011-10-02 22:00
Vilken tur då :o)
Klart man kan fixa dit en arm om man vill , men ärligt behövs det ? Bilden i sig själv har ju väldig hårda skuggor både i ansiktet och på halsen, men det passar in på bilden men Anders bistra uppsyn, och bekymmersrynkorna i pannan :-) Så bilden var ju bra från början även om ena armen inte syntes utan försvann i skuggan. Men det är ju klart det är ju inget fel på att öva sig att bildbehandla / manipulera om det kommer nångång då man verkligen behöver kunna göra det. Och den biten behärskar du perfekt :-) :-)

Kram Pia
Hej

Jag hade nog gjort en tätare beskärning strax ovanför armarna och lagt energin på att få bort de 2 repstagen som växer ur hans huvud. Dom stör mer på ett bra fångat uttryck.

Kent