"Hjärtats tankar & funderingar"

Öppen som en bok...


Jag har tänkt på en sak... Jag är öppen som en bok och har inga hämningar, utan kan prata i princip om vad som helst för vem som helst, oavsett om jag känner personen eller ej. Är det bra eller dåligt? Både och om Du frågar mig. Jag står för den jag är och vad jag tycker och tänker, men samtidigt kan det säkert vara bra att inte berätta precis allt om sig själv. Men jag säger oftast det som faller mig in och det som kommer från mitt hjärta. Självklart vill jag inte trampa på någon och göra en annan människa illa, så jag passar mig för innan jag säger något som kan såra en person. Tyvärr så händer det ibland mot min egen vilja och det gör mig oerhört ledsen och skuldmedveten.

Hur mycket tycker Du att man kan berätta om sig själv, framför allt för personer som man inte känner så väl och vad anser Du att man absolut inte skall tala om? Finns det några gränser eller är det upp till var och en att själv bestämma var gränsen går? Berätta gärna!

Kram Milla



Foto: Camilla Thieme



Inlagt 2010-04-28 08:52 | Läst 7823 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tycker att man skall kunna uttrycka sina åsikter, så länge det sker objektivt och med öppna sinnen. Nackdelen är om det blir så att man tar intryck av någonting utan att värdera och ifrågasätta det som sägs, det tror jag inte är bra. När det gäller berättande om sig själv, tror jag att det är upp till var och en att bestämma, det är lättare att lära känna en person som är öppen,rak och ärlig än en som är stängd som en mussla;)Det är klart att man skall vara rak och ärlig, men samtidigt kanske det kan skada om det är så att man skall ge någon en kommentar om någonting. Då kanske det är bättre att formulera sig på ett klokare sätt men fortfarande vara ärlig om sin åsikt, så att personen inte blir ledsen eller tar illa upp.
Kram
Kram
Svar från Trullan 2010-04-28 21:06
Stort tack Anders för Dina rader, de uppskattas! :o)
Kram, kram ;o)
/Milla
Hej Camilla !
Jag vet inte om jag kan svara på vad du skall säga och inte..

Men du gör det på ett mycket bra sätt och därför blir resultatet läsvärt
och med stor empati tittar jag på din blogg varje dag.

Jag har själv haft problem av din art och många vänner som också haft dom också.

Men varje gång någon talar om sina problem väcks nya tankar...
Det är fint att du delar med dig...

Du har blivit en ny människa för mig. Det var så mycket jag inte visste. Men idag kan jag förstå....

Dela ditt inre....

Kram
Svar från Trullan 2012-01-11 15:37
Kram Milla