"Hjärtats tankar & funderingar"

Portrait Professional

I går kväll hittade jag av en slump en sida på nätet som säljer retuscheringsprogram för porträtt. Programmet heter Portrait Professional och kostar just nu § 500.

Genom att endast göra ett fåtal klick med musen samt dra i några reglage (se bild nedan) kan man till exempel få en "tant" på 40+ att se tio år yngre ;o)

Inte illa, eller hur?

Gissa om jag skulle vilja ha detta program!

Har någon av Er också testat Portrait Professional eller kanske rent av äger det? Vad tycker Ni om programmet? Är det något att ha? Berätta gärna!

Kram Milla

Tog en bild i mängden och testade, för skojs skull. Hela processen tog inte mer än fem minuter och så här blev resultatet.

Innan och efter Portrait Professional.Foto: Camilla Thieme & Anders Ericsson

Programmet fungerar även på barn porträtt samt på både kvinnor och män. Testad att retuschera en bild på min vän Anders Ericsson också.Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2011-07-01 10:31 | Läst 6667 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kort sagt, LÄGG NER!!!
Om man yrkesmässigt håller på med modellfoto där det gäller att få modellerna att se ut som perfekta opersonligs plastdockor är säkert programmet kanon. Men om man fotograferar människor och vill fånga karaktär och personlighet hos de man fotograferar, ska man enligt mitt förmenande, helt ge fan i att ta bort rynkor. Tar man bort dem blir det ju en annan person. Och jag kan inte acceptera att skönhet likställs med ungdomlig slät hy. Och jag kan inte acceptera att skönhet ges den betydelse mode- och kosmetikaindustrin försöker ge den. Det är bara till skada för alla tonåringar som växer upp och känner sig otillräckliga.

Hårda ord? Ja, jag vet, men det är ett engagerande ämne för mig.
Svar från Trullan 2011-07-01 11:04
Jag håller med Dig till 110% Per, men detta program skulle jag bara ha för "personligt bruk". Gillar att retuschera bilder. Jag är dessutom ingen yrkesfotograf och skulle aldrig retuschera ett porträtt om personen på
bilden inte själv ville det!
/Milla
Häftigt! Men jag håller med föregående talare... jag gillar inte fusk o att man ska se perfekt ut (även om det är tilltalande för egen del - fniss).
Svar från Trullan 2011-07-01 11:45
Själv tycker jag att det är superroligt när man kan göra på det här viset. Ser det som "en rolig grej" och inte så allvarligt. MEN jag gillar inte heller utseendehetsen i media. Är glad att jag inte är barn/tonåring idag...
Kram Milla
Vad skulle fördelen med programmet vara, jämfört med PS? Det lilla jag såg i demo-videon var det ju "bara" lite oskarpt, kloning och tweak.

För $500 kan du ju skaffa ett nytt objektiv, Wacomplatta, eller en liten fotoskrivare.
Svar från Trullan 2011-07-01 15:04
Jag skall inte köpa programmet (har ju inte fått en enda krona i inkomst/bidrag på 13 månader). Men jag skulle gärna VILJA ha det, det är stor skillnad ;o) Fördelen är väl att det går mycket snabbare (?) och så är jag inte så duktig i PS.

Mvh Milla

Ps. Vad är "tweak" för något? Ds.
l1nd3c0n 2011-07-01 15:28
"och så är jag inte så duktig i PS."

Vad jag sett av det du gör var det nog dagens understatement ;)

http://psd.tutsplus.com/tutorials/photo-effects-tutorials/quick-tip-use-puppet-warp-in-photoshop-cs5-to-tweak-your-images/
Surgeon 2011-07-01 18:21
Som sagt,,detta görs bättre i PS.

Finns tonvis med tutorials på nätet hur du genomför en retouch bättre än PP

Användande av Justeringslager och lite surface blur på rätt ställe så får du en bättre effekt och med mer kontroll över slutresultatet än med denna ganska kassa applikation
Svar från Trullan 2011-07-02 20:11
Faktum är att jag aldrig lärt mig hur man gör sådant i PS...
Tack vare Ditt inlägg har jag nu gjort det :o)
Så nu behöver jag inte Portrait Professional ;o)
Tack för det Ola (och Mikael).
Mvh Milla
500 dollar??? jag köpte det för 39 dollar på deras hemsida http://www.portraitprofessional.com/
Svar från Trullan 2012-01-14 20:46
OK :o)
Men tror inte det är aktuellt längre.
/Milla