"Hjärtats tankar & funderingar"

Tre år utan fisk!


Vet Ni vad som slog mig nyss? Jag har inte ätit fisk på över tre år!!! Det är inte bra!!! Måste jag ju ändra på... Så snälla, har Ni några goda fiskrecept som Ni vill dela med Er av? Berätta gärna :o)

Kram Milla

Ps. Jag äter i alla fall en kapsel Omega-3 varje morgon, samt sill/matjesill och makrillfilé i tomatsås någon gång om året, alltid något ;o) Ds.

 

Inlagt 2010-05-30 20:18 | Läst 7679 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har inte käkat fisk på 45 år, så ta det lungt du. Tre år utan fisk är ingen fara. Grattis på födelsedagen i efterskott förresten.
Svar från Trullan 2010-05-30 20:43
Oj, där ser man ;o)
Tänkte bara att det kunde vara nyttigt :o)
Variera kosten lite (inte bara äta hamburgare och pizza ;o)
Tack för gratulationen Per!
Mvh Milla
Det behöver inte bli så avancerat. Sillmackor eller matjesill äter jag ofta. Eller makrillfile i tomatsås på macka. :-)
Billig fiskrätt är en påse mix för Fransk fiskgratäng och ett fryst paket alaska pollock. :-)
Svar från Trullan 2010-05-30 20:50
Det har Du rätt i Monica :o)
Och just sill/matjesill och makrillfilé i tomatsås
har jag ju faktiskt ätit! Hm, kanske har varit lite
duktig ibland i alla fall då. Tack för receptet!
Mvh Milla

Ps. Skriver till det i min text ;o) Ds.
Så länge utan fisk, wow fattar inte hur du klarar det. Jag skulle inte klara mig länge utan för fisk är så oerhört gott! :)
Men ska du laga fisk så enklast funkar oftast bäst, dvs du kan köpa lax, salta peppra lite och steka den lätt i smör några minuter i stekpannan, käka potatis till. En sås kan du göra genom att tillsätta lite vatten, smör och kryddor precis i slutet av stekningen av fisken så får du en sky som du lätt häller över potatis och lax på tallriken.

Förutom lax så är ju rökt röding riktigt gott, väldigt enkelt göra själv om du har tillgång till en rök, rökspån, lite enris, salt, peppar och sen potatis till. Det är allt du behöver. Saftigt och gott!

Om du försöker komplicera det för mycket då riskerar du att förlora den riktiga fisksmaken pga för mycket sofistikerade kryddor, såser osv. Enklast är bäst :)

Testa även slänga in lite färska kryddor så som timjan eller rosmarin i folie med fisken, salt och peppar, in i ugnen en stund och sen något gott till det. Du får en sås på köpet direkt från vätskan som finns i fisken så den kan du hälla på dina tillbehör.

/ Magnus
Svar från Trullan 2010-05-30 22:03
Det var många härliga tips Magnus!
Tack så hjärtligt för det :o)
Tyvärr har jag ingen tillgång till en rök,
men något skall jag nog få till :o)
Ha det gott!
Mvh Milla
Enkelt och gott:
Laxfile i form
Gör några skåror, lägg i chevré
Lägg på timjan
Salt + peppar
Aluminiumfolie över, ca 20 min i ugn 225 grader
Servera gärna med ungsrostad potatis och morot
Svar från Trullan 2010-05-30 22:01
Det låter väldigt gott!
Tack för tipset Bengt :o)
Mvh Milla
Ja fisk ja...hmmm, kanske är dags att testa det;) lax file i ugn, stekt torsk, stekt rödspätta, torsk i ugn med grädde osv. finns hur mycket som helst, vad beträffande fisk gillar jag det enkla tillagningssättet.
God Aptit!
Kram
Svar från Trullan 2010-05-30 22:00
Rödspetta gillar jag Anders!
Kan Du få laga till mig imorgon ;o)
Kram Milla
Mina fiskrecept...

http://www.agarcia.se/recept/fiskindex.html

De flesta enkla då jag tycker om enkel husmanskost...
Svar från Trullan 2010-05-30 21:58
Tackar Ingela :o)
Skall jag kika på!
Mvh MIlla
Enkelt recept men gott. Lägg en påse tinade hajmals fileer i en form. Salta. Häll spenat över fisken. In i ugnen ca 1/2 tim. Serveras med kokt potatis
Va har du inte ätit fisk på så länge. Fisk är bättre än sega biffar ju !
Svar från Trullan 2010-05-30 22:09
Tackar Mats!
Nej, dålig på att äta fisk...
Är en riktig pizza och hamburgertjej ;o)
Mvh Milla
Lata Laxen
Ett paket frysta laxbitar
2 pkt Keldas citron sås

Laxbitar i en ungsfast form, salt och citronpeppar, snurra runt dem lite.... häll på kelda såsen... in i ugnen :) 225 grader

Pressad potatis till det... enkelt smidigt och förbannat gott :)

hilsen
Svar från Trullan 2010-05-31 08:05
Skall jag absolut testa!
Tack för tipset Christian :o)
Mvh Milla
sejfilé i ugnsform, salt och vitpeppar, broccoli eller andra grönsaker efter smak, blanda ajvar relish och creme friche (brukar ta ca 1 dl ajvar till 2 dl creme fraiche, men de e bara å smaka av och se vad man själv tycker blir en bra blandning) o häll över och in i ugnen. snabbt och enkelt och supergott.
man kan också ta creme fraiche och kaviar att blanda och hälla över, supergott på lax också. grädde funkar förstås också bra.
och olika kryddor, bara att prova sig fram till vad man själv gillar, det mesta funkar bra, framförallt nu när man kan odla färska kryddor och plocka direkt från krukorna. :) /Margita
Svar från Trullan 2010-05-31 10:29
Tack för receptet Margita!
Låter supergott :o)
Kram Milla