Det är något med bildvisningen på Fotosidan

Det är något jag inte förstår. Den här bilden har jag laddat upp förut och då såg den OK ut. Nu laddade jag upp samma bild och då ser man bara den nedre vänstra delen. Om man klickar på bilden ser man hela bilden - varför är det så?

Det bör också sägas att det här bara gäller W7/IExplorer. Ser ok ut XP/Firefox och Win10/Edge/Firefox.

Det gäller inte bara min blogg. Straigt Photograpy (Bengt) ser också ut på samma sätt. Är det bara fel på mitt system eller?

Det var någon som kommenterade att mina bilder var av för dålig kvalitet. Det kan jag förstå när bara en liten del av bilden är uppförstorad till max.

Tacksam för iakttagelser i ämnet. Som sagt: vill man se hela bilden kan man klicka på den.

/Tomas

Inlagt 2018-02-25 20:34 | Läst 800 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Alltså, det här problemet har debatterats en del bland bloggarna, även David Elmfelt har nämnt det, men jag tror kanske att du inte har varit inne här så mycket, och det beror på att du använder Explorer som webbläsare. Fotosidan har gjort något som gör att Explorer inte längre fungerar fullt ut som webbläsare, själv väljer jag nu ofta 'Microsoft Edge' nu, den finns med i Windows 10 paketet. I Edge så fungerar Fotosidan som den ska, men själv skulle jag hellre använda Explorer.. Det lär fungera också med andra webbläsare..
Hälsn!
Svar från TomasKronberg 2018-02-25 21:04
Tack för svar!

Jag är inne på Fotosidan i stort sett varje dag, men använder sällan Explorer som webbläsare. I win7 använder jag Firefox och in Win10 använder jag Edge och då är det inga problem. Fungerar t.o.m. utan problem med XP/Firefox.

Jag kom på att det var något skumt när en medlem tyckte att mina bilder var av dålig kvalitet, något jag inte kunde förstå eftersom jag tyckte de såg ut som vanligt. Misstänker att personen kanske använt IExplorer, men jag vet ju inte.

Hursomhelst så verkar det som om bilderna visas som de ska även i IExplorer om man klickar på dem, men det gör ju inte alla.

/T
ehrsa 2018-02-25 21:15
Det stämmer allt du säger! När jag själv skriver en blogg och matar in bilder så gör jag det helst med Explorer, i Edge så är det ett 'fönster' som jag hela tiden måste expandera för varje ny bild som jag matar in, det händer inte i Explorer, däremot så visas bilderna fel så som du säger, utom när man väljer att klicka på dom.. David E. har skrivit att man nog kommer att fixa det hela framöver, men verkar tycka att man ska använda 'Chrome' istället, men det vill inte jag! Har för mig att det kommer med en massa annat också, som jag inte vill ha..
Hälsn!
Svar från TomasKronberg 2018-02-25 22:00
" David E. har skrivit att man nog kommer att fixa det hela framöver, men verkar tycka att man ska använda 'Chrome' istället, men det vill inte jag! Har för mig att det kommer med en massa annat också, som jag inte vill ha.."

Exakt! Råkade en gång installera Chrome (av misstag), var sedan ett helvetes jobb att bli av med. Och det följde dessutom med en massa annat skit.

/T
ehrsa 2018-02-25 22:47
He he, vi är helt överens! Så har jag också upplevt Chrome för något år sedan tillbaks.. Explorer har alltid känts neutralt och användarvänligt utan en massa 'skit', därför gillar jag den. Tack för respons!
Hälsn!
Jag har W7/Firefox och W7/IExplorer på min dator. Det blir precis som du beskriver. Funkar på Firefox men inte på IExplorer.
Svar från TomasKronberg 2018-02-26 09:48
Jag undrar om man på Fotosidan tänker göra något åt det? IExplorer är ju ändå den webläsare som kommer med W7.

Känns bra att veta att det inte är min dator som är knasig!
Jag använder Chrome sedan länge. Jag märker inte något anmärkningsvärt med din bild, varken i bloggen eller uppförstorad.
Ändå märkligt!
//GöranR
Svar från TomasKronberg 2018-02-26 09:51
Jag tror säkert det funkar i Chrome, det har jag inte provat. Det verkar som om det bara gäller W7/Iexplorer.