Ett superskarpt objektiv som har lite hyss för sig

Ja, man kan inte få allt.

Måste bara få kommentera det här med "skärpa". Som sagt: det är inte den enda parametern i sammanhanget. Det finns andra. Och alla foton behöver ju inte se ut som testbilder, eller hur?

 

Fast det här lite av testbilder. Kolla nedre vänstra hörnet. Full glugg (2.8) och frihand.

Nu ska det sägas att detta objektiv är inte perfekt(!), vilket är det förresten? Det finns andra grejor med det här objektivet som inte är helt perfekt, men de brukar ligga i periferin och stör ganska lite om man inte är totalnördig.

Man måste inte bara kolla på tegelväggar och lampor i bakgrundsoskärpa... Man kan ägna sig åt att ta bra "bilder" och då vet vi att en känd fotograf som ställt ut på Liljevals (kommer inte ihåg hur det stavas) har tagit fantastiska bilder på sina vandringar i Stockholm med en gammal "analog" kamera - kommer inte ens ihåg vad den heter. Ingen Leica eller Hasselblad i alla fall.

Jag var på den utställningen - kan säga att ingen av mina bilder jag tagit kommer i närheten av vilken som helst av hans bilder. I alla fall inga av mina bilder på människor.

/T

Inlagt 2020-02-04 19:29 | Läst 1142 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Men han ligger nog i lä när det gäller skarpa bilder på godispåsar ;-)
/MA
Svar från TomasKronberg 2020-02-05 09:19
Kanske det, men hans bilder är trots det bättre.
/T
Kul blogg! Tack för den!
Och det e bra att inte komma ihåg oväsentliga kameror!
Det känner jag igen! :)
/B
Svar från TomasKronberg 2020-02-05 23:01
Tack själv för din blogg! Den läser jag ofta.
/T
Godispåsar är mycket roligare att se på än tegelväggar! Och skärpan kan man som sagt inte klaga på 😉.
//GöranR
Svar från TomasKronberg 2020-02-05 23:04
Visst är det? Så här i januarimörkret när det inte är så mycket färger i naturen kan man gå in i affärer och fotografera godispåsar och frukter - finns mycket färger i en livsmedelsbutik ;-) Sedan kanske affärsinnehavaren kommer och undrar vad man håller på med. Om man är från "Uppdrag granskning" eller nå´t.
/T